Adventsgaver

 Brug nedenstående filterfunktion og vælg hvem modtageren er, så du bliver præsenteret for de mest relevante adventsgaver. 

Er du på adventsgaver med din kæreste, eller skal du give dine børn adventsgaver? Det kan være svært at finde på flere forskellige gaver, måske skal du ovenikøbet købe adventsgaver til flere forskellige personer. Vi har samlet vores bedste bud på gode adventsgaver. 

Side 1 af 33

 Gaveguiden til de perfekte adventsgaver til hele familien 

December måned er for mange lig med adventsgaver hver weekend, særligt hver søndag i advent. Det kan dog være svært at finde de gode gaver, fordi i dagens Danmark har folk næsten alt. Det er også svært at holde styr på hvilken gave der er den helt rigtige og det kan tage lang tid. Men en adventsgave er en sød tanke og en god måde at forkæle familien. Derfor er det vigtigt, at komme på gode gaveideer til dem du gerne vil forkæle. Hvis du står og mangler en ide til en adventsgave til enten ham, hende, børnene eller forældrene, så er det her du skal læse med. Så er du sikker på at finde den perfekte gave til dem du holder af.

Hvor mange adventsgaver?

Adventsgaver gives normalt den første søndag i advent. Nogle mennesker udvider det til hele weekenden, altså både lørdag og søndag, men oprindeligt var det kun tiltænkt søndag. Andre giver gaver alle ugens syv dage. Fordelen ved kun at give gaver første, anden, tredje og fjerde søndag i advent er, at man kan give større gaver, da det kun er fire gaver frem for 24 gaver. En anden fordel er at man holder sig til traditionerne, fremfor at december bliver til en ren gaveregn.

Hvorfor give adventsgaver? 

Der er forskellige slags grunde til at give adventsgaver, det kan eksempelvis være at man vil gerne forkæle ens partner eller ens børn. For mange er det en årelang tradition, som har fulgt med i familien siden barndommen. Men for rigtig mange handler det egentlig også bare om, at gøre den søde juletid lidt ekstra sød. Det er i øvrigt rigtig mange måder du kan give adventsgaver på – det er kun fantasien der sætter grænser. Men en adventskalender til kæresten eller adventsgaver til børnene er og bliver altid en sød tanke.

 

Hvornår skal adventsgaverne købes?

Der er i forvejen mange gaver der skal købes i og til december måned og derfor kan det være en god ide at starte i god tid. Derfor bør du starte adventsgaveindkøbene før december, så du har dem alle klar til den første søndag i advent. På den måde undgår du, at så det falder sammen med julegaveindkøbene. Hvis du er en rigtig tilbudshaj, så kan du eventuelt købe alle gaverne til Black Friday sidst i november.

Sådan planlægger du dit adventsgave indkøb 

Hvis du skal købe adventsgaver til mange mennesker, så kan det være en ren jungle at holde styr på. Når du så skal i gang med at købe adventsgaver, så er det en god ide at starte med at skabe et overblik. Her er en lille liste som du kan gennemgå, når du skal planlægge dine adventsgave indkøb:

  •     Vælg først hvor mange personer du skal købe adventsgaver til.
  •     Vælg om der både skal gives gaver lørdag og søndag eller kun søndag.
  •     Vælg hvilken prisklasse gaverne skal have.

Når du så har de tre mest basale ting på plads, så kan det være en god ide at lave en form for indkøbsliste på forhånd. Indkøbslisten kan blandt andet indeholde en oversigt over de ideer du har til adventsgaver. Men hvis du stadig har svært ved at holde styr på hvad du skal, så kan du altid læse mere herunder. 

 

De billige adventsgaver 

Den perfekte adventsgave kan sagtens have en billig pris. En adventsgave behøver nemlig slet ikke at være dyr for at gøre glæde. En lille sjov ting kan være ligeså god som en dyr Iphone eller et dyrt computerspil. Det er nemlig den søde tanke, som ligger bagved der tæller. Hovedreglen er, at det kun er fantasien der sætter grænser for hvad man kan give i gave.

Ideer til billige adventsgaver 

En ide til en billig adventsgave kunne eksempelvis være noget juleslik eller småting til køkkenet. Hvis du skal finde den perfekte, men billige, adventsgave til manden, så kunne et eksempel være et par strømper. Hvis du derimod skal finde en billig, men perfekt, adventsgave til kvinden, så kunne en neglelak eksempelvis være et bud. Er du på udkig efter en billig adventsgave til børn, så vil en chokoladejulemand eller juleskum være et hit.


Den perfekte adventsgave til kvinder 

Står du og skal finde den perfekte adventsgave til kvinder, så frygt ej. Der findes mange forskellige adventsgave ideer til kvinder - også til dem som har alt. Hvis man gerne vil gøre det så nemt som muligt, så laver rigtig mange brands forskellige slags adventskalender til hende, som kan købes i alle prisklasser. Et andet eksempel på en nem adventsgave til hende er et gavekort. Gavekort findes desuden til stort set alle hjemmesider og butikker, så her er det bare at vælge et gavekort til præcis det sted hun elsker.

Men det er ikke kun nok med en enkelt gave, derfor kan en ide også være at købe nogle skønhedsprodukter. Det kan eksempelvis være hendes ynglings creme, ynglings parfume eller neglelak. Hvis du rigtig gerne vil forkæle din kvinde, så kan du eksempelvis købe et spa-sæt, som hun kan bruge når hun skal slappe af. Hvis du derimod gerne vil give den perfekte gave, som hun kan have med sig rundt til dagligt, så kunne det eksempelvis være et smykke.

Adventsgaver til mænd 

Hvis du skal give finde den helt perfekte adventsgave til manden, så er du kommet til det rette sted. Det kan være svært at finde gaver til mænd, fordi de ofte mener at de har alt eller ingen ønsker har. Så hvis du leder efter en adventsgave til manden, som har alt? så frygt ej, du kan stadig finde den perfekte adventsgave til ham. Lige såvel som der findes adventskalender til kvinder, så findes der også forskellige slags adventskalender til mænd. Det kan eksempelvis være en øl-adventskalender.

Hvis du selv skal ud og finde adventsgaver til ham, så kan det eksempelvis være noget lækkert barbergrej eller nogle plejende produkter til skægget eller kroppen. Skal adventsgaven til ham være en i billigere prisklasse, så er strømper og underbukser altid en perfekt gave ide. Hvis du derimod vil have noget mere personligt til ham, så kan det eksempelvis være en lædernøglering til bilnøglerne, hvor man kan få indgravering af navne, så det bliver endnu mere unikt.

Personlige gaver til din partner  

Hvis du står i den situation, at din partner har alt, så kan det måske være en ide at finde eller skabe en mere personlig gave.  En personlig gave kan være den helt rigtige måde at udtrykke kærlighed over for din partner i den søde juletid. Der findes mange forskellige slags personlige gaver. Det kan både være gaver som omhandler jeres forhold eller gaver som henvender sig til ham eller hende. Et eksempel på gode ting at give i en personlig gave, så kan det være navne- eller stjernetegnsplakater, som passer til din partner. Det kan også være du har lyst til at give noget til minde om jeres forhold. Et eksempel på det kunne være et indrammet billede af dig og din partner. En anden adventsgaveide kunne være en billedbog med billeder af jer fra det år der er gået.

De helt rigtige adventsgaver til børn

Hvis du er så heldig at have børn, så kan det være at de også skal have nogle adventsgaver. Det kan også være svært at finde adventsgaver til børn, fordi de har så mange ting allerede og meget foregår online. Derfor kan det være en god ide at give dem noget der ikke involvere elektronik, eksempelvis et brætspil eller en malebog, hvis det skal være i den billigere prisklasse. Brætspil og malebøger kan desuden bruges til både piger og drenge.

Hvis du ikke giver børnene kalendergaver hver dag og kun nøjes med adventsgaver til den første søndag i advent, så har du måske råd til at give dem lidt dyrere gaver. Det kan eksempelvis være elektronik eller spil til deres spillekonsoller. Hvis du derimod har et par meget aktive børn, så kan du eksempelvis give dem et par rulleskøjter eller et løbehjul.

 

 

 


Den perfekte adventsgave til teenager 

Har du derimod en teenager, så kan det være meget svære at finde en gave. Det er nemlig svært helt at kende grænsen for hvor voksent eller barnligt gaven skal være. I de tidlige teenageår kan det være en ide at give dem noget elektronik eller tilbehør til elektronikken. Det kunne eksempelvis være en god ide med nogle høretelefoner. Hvis du ønsker dit barn lidt væk fra skærmen, så kan du prøve dig frem med nogle gode ungdomsromaner, som nemt kan blive anbefalet i den lokale boghandel. Har du derimod en lidt ældre teenager, så kan en ting såsom en vase eller andre pyntegenstande til værelset måske være en mulighed, på den måde forberedes de på at blive lidt mere voksne.

De fem gode råd til indkøb af adventsgaver

Hvis du stadig er lidt i tvivl om hvad du skal give eller hvordan du skal gribe det hele an, så kan du følge de ti bedste råd her:

  • Du skal først og fremmest vælge hvem du skal give gave, hvor mange gaver du skal give og hvilken prisklasse gaverne skal have.
  • Husk at overvej hvilke interesser har personerne, som skal modtage gaven – altså hvilken type gave skal det være.
  • Husk at køb adventsgaverne i god tid, så det ikke ramler sammen med julegaveindkøbene.
  • Husk at skab et overblik over hvilke gaver du skal købe og hvor de skal købes henne – det gør det hele meget lettere.
  • Husk at adventsgaver behøver ikke være dyre, fordi den sjove billige adventsgave kan være ligeså fin som den dyre.

Så er det bare med at komme i gang med adventsgaveindkøbene.