Barselsgaver

Kender du en, der lige har født? Måske din søster eller veninde? 

Det kan være svært at give den helt rigtige gave, som måske ikke lige står på ønskelisten. Vi har samlet forskellige bud på, hvad en god barselsgave kan være. 

Side 1 af 10

 Find den perfekte barselsgave

Er du på udkig efter gode barselsgave ideer til parret, der skal have en lille ny indenfor den nærmeste fremtid? Måske har din veninde, søster eller anden i familien allerede fået en baby, og så kan du selvfølgelig ikke troppe op på barselsbesøg uden den søde og traditionelle gave. Måske tror du, at barselsgaver er en ny moderne opfindelse. Men barselsgaver er faktisk en utrolig gammel tradition, som kendes helt tilbage til vikingetiden. Før i tiden var barselsgaven kendt som en gave fra faren til moderen efter overstået fødsel. Barselsgaven har dog ændret form flere gange i historiens løb. Uanset barselsgavens form kan det være en stor udfordring at finde den bedste gave til nybagte forældre.  

Find den rette barselsgave til baby

Det er en selvfølge, at et nyt liv skal fejres med en gave til hende, ham eller dem. Men søgeprocessen efter den rette barselsgave til forældre eller baby kan være en tidskrævende proces. Du har måske selv været i tvivl om, hvad du skulle give i barselsgave til barnet i den lykkelige stund. Der er rigtige mange gode ideer, og det kan være alt lige fra de traditionelle gaveideer som babytøj til mere personlige og unikke barselsgaver. Babyer har et usandsynligt stort forbrug af tøj, derfor kunne dette være den perfekte barselsgave. Det samme gør sig gældende for legetøj og udstyr til den lille. Hvis du søger den mere personlige gave, som kan have livslang betydning, kan du for eksempel forære et smykke, den første kop eller den første sparegris med indgravering af barnets navn eller fødselsdato.

En barneseng med forskellige plysdyr i, som inspiration til en barselsgave

En velfortjent barselsgave til mor

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er kvinden, der ligge alt det hårde arbejde i, når et barn skal fødes. Derfor er det selvfølgelig helt naturligt, at hun skal belønnes på den ene eller anden måde. I de fleste tilfælde vælter det ind med barselsgaver til det nye vidunder, men hvorfor ikke også fokusere på kvinden? Hun har trods alt gennemgået ni måneder med et andet liv i maven. Dermed ikke sagt at der ikke skal være fokus på den nye baby, men der er aldrig nogen, der har sagt, at man ikke også kan forkæle med en barselsgave til moderen. Hun står i en meget overvældende proces, hvor hele hendes liv er ændret fra det ene øjeblik til det andet.  

Men det kan være svært at finde på en gave til gravide. En god barselsgave til moderen kunne for eksempel bestå i en shoppingtur efter graviditetstøjet er blevet gemt godt væk i skabet. Det kunne også være en hyggelig tur på cafe, hvor I kunne have noget tid sammen. En nybagt mor har naturligvis travlt med den nye baby, men derfor er det vigtigt at minde hende om, at hun også skal passe på sig selv og har brug for pauser i ny og næ. Det er netop den pause, du kan være med til at give i barselsgave. En pause og en oplevelse i gave vil helt sikkert være noget, hun sætter pris på, når hun finder gaven blandt alle gaverne af babyolie, rangler, babytøj og bleer. Oplevelsen skal selvfølgelig være, når hun har tid til det. Ellers bliver det ikke en god pause.

 

En baby der bærer en et rødt armbånd

Et smykke i barselsgave

En lille ny er en oplevelse i sig selv, men for at forevige oplevelsen kan du forære i en gave til gravid kæreste forære et smykke. Det vil være et evigt minde om den lille ny dreng eller pige, som I sammen venter jer. Du kan forevige kærligheden til den lille ny ved at forære en barselsgave til mor smykke. Det kan være i form et smukt guld hjerte i en halskæde, som moderen kan bære og tænke på sit lille nye vidunder.

Syv gode gaveideer til den gravide

Det er forholdsvis let at finde på en overraskelse til din gravide, veninde, mor eller noget helt tredje. Der er så mange ting, man kan glæde en gravid med. Og er der noget, kvinder holder af, så er det jo at blive forkælet, og det gør sig måske ekstra gældende, når de er gravide, da de kan gå rundt og føle sig tykke og ikke særlig attraktive. Hvis du mangler nogle gode råd til, hvad du kan give den gravide kvinde, så får du lidt mere inspiration her:

  • Brunch for 2 - gaven der ikke slår fejl. Du kan overraske hende med en god middag eller en brunch for to, hvor du kan hygge om hende hele dagen. Husk at være opmærksom på, om hun er højgravid. Er det tilfældet, så undlad at planlægge at I skal gå være kilometer.  

  • Cremegaven. Kvinder elsker at se godt ud, og en god creme er en af de mange metoder, som de bruger til at opnå dette. Forkæl hende lidt ekstra ved at købe en creme i særklasse. Hvis hun er en af dem, der er en smule forskrækkede for strækmærker, så kan du med fordel forære hende en krokodillecreme.

  • Tøj-gaven. En klassiker og en sikker vinder til kvinder er tøj. Det kan selvfølgelig være en udfordring for dig at finde tøj til en gravid. Men giv det et forsøg, og find noget, hun kan bruge efter fødslen.

  • En bæresele eller slynge. Med et nyt liv følger mange forskellige remedier. En af de ting, som mange kvinder fortryder er, at de ikke har investeret i en bæresele. Med denne slipper hun for at bære ubesværet rundt på baby, mens alle de praktiske ting skal gøres.

  • Smykkegaven er endnu et hit hos det fleste kvinder. I stedet for at købe et traditionelt smykke så få lavet et unikt smykke for eksempel med indgravering af det kommende barns navn.

Dette var blot nogle af de ting, som du kan forære den gravide i barselsgave eller blot som en forkælelsesgave. Uanset hvad du giver hende, så giv det med kærlighed, så slår den ikke fejl.

 

Gode gaver til gravide

Der findes et utal af søde, gode og praktiske ting, som du kan give som barselsgave til mor, far eller barn. En god gave til kommende mor behøver ikke nødvendigvis være i form af en ting. En perfekt gave vil for mange nybagte forældre være, at du tilbyder din hjælp.  

Det at få en baby er naturligvis en meget stor omvæltning for forældrene. Særligt de første måneder efter en fødsel kan trætheden være yderst drænede. For de fleste nybagte forældre kan den nye tilværelse virke meget uoverskuelig, og det er jo en oplagt mulighed for at give en praktisk gave ved at tilbyde en hjælpende hånd som en alternativ barselsgave. Derfor er der ingen grund til, at du går i panik, når gode barselsgaver skal findes. Mulighederne er mange, og husk på, det er tanken der tæller.

En lækker kurv med forskellige frugt og grønt, som man eventuelt kan give i barselsgave

 En gave til de øvrige børn

En gave til gravid veninde eller en gave til nybagt mor er altid en god ide. Men en anden god ting at huske er, at hvis du skal på barselsbesøg med barselsgave til den nybagte mor med flere børn, så er det god ide at betænke babyens søskende med en lille symbolsk gave. De større søskende kan hurtigt føle sig overset og glemt i den nye tilværelse, hvor der pludselig er en ekstra at tage hensyn til. Derfor er det betænksomt at huske de andre børn også, så de ikke føler sig overset. Gaven kan være alt fra legetøj til slik - noget ethvert barn sætter stor pris på.

 En far og en mor der holder om sit barns fødder og danner et hjerte

Gave til kommende far

Du er helt sikkert klar over, at det er kutyme at give en barselsgave til forældre af det nye barn. Men hvad med en barselsgave til far?

Der er ikke nogen faste regler for, til hvem samt hvad og hvornår du skal forære barselsgaver. Dog er det efterhånden en uskreven regel om, at man giver en symbolsk gave. Derfra er det op til dig selv at bestemme barselsgaven. Ofte er gaven til den lille, som du giver i relation til barsel, men derfor kan fu selvfølgelig også fejre forældrene, hvor mor selvfølgelig har taget det store ”slæb” ved at være på barnet i de ni måneder. Men de fleste fædre har også skulle omstille livet gennem de ni måneder – og de mange år frem. Desuden har de med garanti været utrolig overbærende og mere tålmodige end nogensinde før gennem de ni forgangne måneder. Derfor skal de naturligvis også hyldes. Om det er en gave fra mor til far, til kammerat, bror eller anden relation, så skal du selvfølgelig ikke snydes for par gode ideer til forskellige gaver.

Den bedste barselsgave til manden

Hvis du er mandens gravide kæreste, kan du lave en sød gave til ham i form af et flot billede af dig og maven, hvori hans et og alt ligger. På den måde kan du forevige et minde, om tiden op til jeres lille guldklump kom til verden. Du kan gå all-in og bruge en professionel fotograf, eller du kan få en ven til at tage et sødt og charmerende billede af dig og din prangende mave.

Det kan godt være, at manden ikke har båret rundt på den store babyhule i ni måneder, men han har også fået den største gave i livet, som en nyfødt nu engang er. Til den kommende far er oplevelsesgaver altid en god gaveide.

Oplevelsesgaver kan dække over alt lige fra koncertbilletter, biograftur, adventureture, ølsmagning til gourmet kurser. Der findes et kæmpe udvalg af gaver, der dækker alle interesser og prisklasser, hvilket gør oplevelsesgaver til den perfekte gaveide til den kommende far.