Studentergaver

Studentergaver

Find den perfekte gave til studenten

Der findes en tid, som de fleste vil mindes tilbage på med et smil. Det er intet mindre end den søde studentertid. Studentertiden sker kun en gang i livet, og derfor skal det fejres med storslået studenterfester. Studenterfester er også lig med studentergaver, men det kan være svært at finde den helt perfekte studentergave, da den skal være noget helt særlig. Bliver din bror, søster eller kæreste student i år, men er du i tvivl, hvad du skal give ham eller hende? Så har Find-Gaven.dk et hav af udvalg af studentergaver, som du kan gå på opdagelse i.

Hos os kan du finde studentergave som passer til både ham eller hende. Hvad med en oplevelse studenten sent vil glemme? Vi har oplevelser alt fra den særpræget restaurantoplevelse, Dinner In The Dark til forkælelse med et ophold hos Strandhotellet Blokhus. Ligemeget hvad du leder efter, kan du uden tvivl finde årets studentergave hos os.

Hvad skal man overveje, før man køber en studentergave?

Det kan være svært at finde på den perfekte studentergave, der skiller sig ud fra mængden – men det kan vi hjælpe dig med.

Har du ligesom tusinder andre svært ved at finde på den rigtige idé – eller har du blot brug for inspiration, kan du læse med her, hvor vi guider dig igennem købet af en studentergave.  Inden du kaster dig ud i søgningen, kan det dog være en god idé at overveje følgende:

  • Hvem er modtageren? Hvilke interesser har de?
  • Hvad er dit budget for studentergaven?
  • Hvilken type gave skal det være? Sød, sjov, praktisk, personlig?

At give studentergave er anderledes fra fødselsdags- og julegaven, fordi det at blive student kun sker én gang i livet. Samtidig er det væsentligt at understrege, at de fleste studenter har lagt et hårdt stykke arbejde i eksamensbeviset, og de har derfor gjort sig fortjent til deres gaver.

Det vil derfor blive værdsat at der gøres lidt ekstra ud af studentergaven, som du kan gøre på mange forskellige måder. Fortvivl ej – gode studentergaver kan sagtens gives uden, at det efterlader et kæmpe hul i din pung. Du kan både lave din egen personlige gave, og det er også muligt at købe gode gaver, som ikke er for dyre.

Er det din nabos søn eller en fjern slægtning, som bliver student, kan det være en rigtig fin idé at sende et lille kort og en smuk blomst. På den måde viser du anerkendelse og respekt over for studentens hårde arbejde og afslutning på sin uddannelse, uden at det koster dig særligt meget.

Men er det en god ven eller et tættere familiemedlem, som bliver student, kan det være nødvendigt med mere tanke bag gaven. Her på siden kan du finde inspiration og gode idéer til flotte gaver både til ham og hende.

En flot buket blomster i en farverig vase, som man kan give i studentergave

 Find en studentergave til hende

Er det din kusine, veninde eller datter, der bliver student, vil du sikkert gerne give hende en studentergave, som overrasker, bliver værdsat og sætter smil på læben.

Inden du skærer hul i pungen til at købe en gave, er det imidlertid værd at minde dig selv om, at det er tanken, der tæller, og at hjemmelavede gaver sagtens kan vise din kærlighed – nogle gange er de endda de bedste til netop dette formål.

Vil du gerne give din kæreste en romantisk overraskelse, er et hjemmelavet kort med flotte billeder af jer sammen samt dekorative mønstre helt perfekt. Du kan også lave hende en mindebog med gode oplevelser, hun har haft samen med dig og sine venner gennem studietiden. Den søde tanke og det stykke arbejde, du lægger i gaven, vil med garanti smelte hendes hjerte.

Er det dit barnebarn, din datter eller din gode veninde, der bliver student, kan du give hende et flot smykke, hun kan have med sig resten af livet. Op til studentertiden kan du finde et hav af smykkekollektioner specifikt til studenter, men du kan også finde smykker på nettet, hos din nærmeste guld- og sølvsmed samt andre smykkeforretninger.

Har din familie et smykke, der er gået i arv gennem generationer, er det den perfekte studentergave til hende, som er ved at starte nyt kapitel og lære sig selv bedre at kende. Med smykket på fingeren, om halsen eller om håndleddet, vil den nyudklækkede student blive foreviget med mindet om studentergaven og studentergildet.

Dertil er der mange studenter, der ønsker sig flyt-hjemmefra-gaver, der kan hjælpe dem godt på vej, når de flyver fra reden. Du kan vælge alt fra funktionelle ting til husholdningen til flotte designer-items og sjove gadgets, hun ikke vidste, hun havde brug. Eller hvad med en bog fyldt med lækre opskrifter?

En dreng med hjelm og en blå backpack på

Gode studentergaver til ham

Er din bror, søn eller kæreste ved at være i mål med studentereksamen, er det bare med at finde en studentergave til ham.

Når du går på jagt efter de gode idéer og fantastiske gaver, er det dog værd at huske på, at kærlighed ikke kan købes for penge. Har du et stramt budget, behøver du altså ikke at bekymre dig. En hjemmelavet gave eller romantisk oplevelse for to derhjemme kan blive værdsat lige så højt som en dyr gave – eller endda højere endnu.

Du kan blandt andet overraske din kæreste med en flot fotobog med billeder fra hans studietid og oplevelser, I har haft sammen.

Du kan også lave ham et klippekort med 10 forkælelser, han kan indløse, når han vil. Her kan du tilføje alt fra dejlige massager til hjemmelavet middag for to – din kæreste vil uden tvivl elske den søde tanke, din store omsorg og de mange hyggelige oplevelser sammen med dig.

De fleste studenter flytter hjemmefra efter et sabbatår, hvor de får tjent en masse penge og måske set sig omkring i verden. For at hjælpe din søn videre i den nye bolig kan du give ham en værktøjskasse i studentergave. Så er han klar til at sætte det fremtidige værelse eller lejlighed i stand. Du kan lægge nogle søde eller sjove ord ved – evt. med en sjov “for-dummies” forklaring om, hvordan man skruer et søm i væggen. Giver du din søn, ven eller barnebarn en værktøjskasse i studentergave, vil du altid være med ham, når han skal sætte en ny hylde op, samle en kommode, eller hænge billeder på væggen.

Det kan derudover være en god idé at overveje, hvilke slags  interesser og hobbyer, den nyudklækkede student har sig. Er han for eksempel helt vild med med udendørsliv og natur, er det oplagt at give ham noget nyt udstyr i studentergave som for eksempel en fiskestang.

Foretrækker han derimod at sidde derhjemme, bygge projekter eller lave mad, kan du overraske ham med sjove eller funktionelle gadgets, som kan gøre hverdagen nemmere eller mere underholdende.

Oplevelser som studentergave

Hvad enten det er til ham eller hende, du skal finde en studentergave til, er en oplevelsesgave den perfekte gaveidé, hvis du vil give noget, som skaber minder. Du kan give den søde student en udfordrende oplevelse, han eller hun aldrig har turdet, eller du kan give dem en fortjent forkælelsesoplevelse oven på de mange hårde eksamener.

Er studenten vild med spænding og adrenalin, kan du blandt andet invitere ham eller hende med til på en racerbane, i luftballon, eller på faldskærmsudspring. Du kan også invitere studenten ud på landevejene i en lækker bil, som de aldrig i deres fantasi havde drømt om at køre i.

Foretrækker din ven, kæreste eller barn en stille stund i naturen, så er det selvfølgelig det, studenten skal have i studentergave. Der er alt fra kajakture til bjergvandring og overlevelsesture i vildmarken. Der er mange muligheder for oplevelser i naturen, som I enten kan lave sammen, eller som du kan give studenten i gave.

Skal studenten have en forkælelsesoplevelse, kan du give et lækkert ophold til et spa- og wellnesscenter. Ovenpå de mange timers hårdt arbejde med eksamen vil studenten uden tvivl sætte pris på denne gave.

Vil du lave noget hyggeligt sammen med din datter, søn eller bedste ven, der lige er blevet student, kan du invitere ham eller hende med på en storbyferie i udlandet eller et lækkert ophold, hvor I vil have ro og tid til at knytte et tættere bånd, inden han eller hun snart flyver fra reden.

Kulinariske gaver til studenten

Har studenten en sød tand, er han eller hun helt vild med at lave mad eller afprøve forskellige vine? Så er der masser af muligheder inden for den kulinariske verden som studentergave til ham eller hende.

Er studenten for eksempel helt vild med chokolade og søde sager, kan du give et lækkert kursus i bagning med chokolade. Eller hvad med at give ham eller hende en udsøgt chokoladebrunch? Tænderne vil uden tvivl løbe i vand ved synet af din lækre studentergave. Måske er det dig, som bliver inviteret med, og så kan du også tage del i denne lækre gave.

Skal der skæres ned på sukkeret uden at gå på kompromis med den lækre mad, er det oplagt at give et madlavningskursus i studentergave. Så bliver studenten klar til en hverdag uden mors hjemmelavede mad. Du kan vælge alt fra kurser i det franske køkken til et kursus med bøf og bajere.

Du kan eventuelt kombinere de lækre madoplevelser med gode kogebøger og lækkert madlavningsudstyr, som studenten kan bruge resten af sit liv. Der findes også en hel masse forskellige kogebøger med flotte billeder til unge mennesker, der interesserer sig for vegetarisk, sund eller udenlandsk mad.

Dertil kan du overveje, om din bror, ven eller gode veninde ikke ville elske at få en lækker vin-, gin- eller ølsmagning i studentergave. Der bliver som bekendt drukket en del i studenterugen, men hvad ville den unge student ikke sige til en voksengave, hvor alkohol rent faktisk kan nydes?

En kok der står og tilbereder spaghetti, på et madlavningskursus som man kan give i studentergave

Hvis du giver penge i studentergave, som lav en flot indpakning

Pengegaven er en klassiker til både jul, fødselsdage og ved studentergildet – og det med god grund. Hvem kan ikke have brug lidt ekstra penge på kontoen – særligt når man i flere år har levet på SU og måske planlægger snart at tage ud og opleve verden.

Selvom enhver student bliver glad for penge, så er en kedelig konvolut med gode lommepenge trist at se på gavebordet. Vil du gøre noget ekstra ud af din pengegave til studenten, kan du derfor vælge at pakke den ind på en helt unik eller sjov måde.

Din indpakning kan tage udgangspunkt i studentens interesser eller de planer, de har for deres fremtid. Skal studenten rejse til Sydamerika? Så kan du lave en indpakning med latinamerikansk indpakning. Er studenten vild med cykelsport? Lav en indpakning inspireret af Tour de France. Eller vil du gerne vise, hvor højt du værdsætter studenten? Kombinér pengegaven med en billedserie af jeres minder sammen. Med en sød, sjov, eller personlig indpakning bliver pengegaven den perfekte gave for den nye student.

En student begravet i skolebøger

Studentergaven viser din stolthed til studenten

Det er langt fra nemt at blive student, og de sene teenageår er ofte fyldt med blod, sved og tårer. Når de unge endelig kommer ud på den anden side af studentereksamen, skal du naturligvis fejre dem, så de ved, at deres hårde arbejde ikke er forgæves.

Studentergaven er med andre ord ikke ikke af samme karakter som for eksempel julegaven eller fødselsdagsgaven. Med den helt rigtige gave til studenten markerer du nemlig anerkendende over for et ungt menneske, at du ønsker ham eller hende et stort tillykke og masser af held fremover.