Mors dags gaver

Har du svært ved at finde den helt rigtige gave til din mor på mors dag? 

Vi har samlet forskellige bud på hvad den helt rigtige mors dags gave kunne være. 

Side 1 af 41

Mors dag

Mors dag er en helt speciel dag, og i år er ingen undtagelse. På mors dag har du en god undskyldning for at forkæle din mor og give hende helt perfekte mors dags gaver. For mor er den bedste i verden. Sådan er det for langt de fleste af os. Mors dag afholdes i Danmark den anden søndag i maj. Denne helt specielle dag blev opfundet i USA i begyndelsen af det 20. århundrede. Den blev først fejret i 1908, da Anna Jarvis holdte en højtidelighed for sin mor. I dag fejres mors dag over hele verden - her fejres både moderen af familien, moderskab og den indflydelse mødre har på vores samfund helt generelt. Mors dag fejres ikke på samme dato verden over, men i Danmark er det altid den anden søndag i maj. Sådan har det været siden 1929, da vi i Danmark markerede mors dag for første gang. Vil du gerne fejre mors dag og din mor? I hverdagens trummerum kan man hurtigt glemme, hvor meget ens mor egentlig betyder. Med mors dag bliver vi hvert år mindet om hende. Du kan fejre din mor med en personlig gave - det bliver hun med garanti glad for. Du kan få inspiration til mors dags gave her i artiklen. På den måde er du sikker på, at du finder den perfekte mors dags gave til din skønne mor. 

Kunsten at give en god gave

At finde den rigtige gave kan være lidt af en kunst. Regel nummer ét, når man skal give gode gaver til mors dag, er at tænke på modtagerens glæde. Det første du kan gøre, er at sætte dig ind i hvem din mor er. Hvilke interesser kendetegner hende? Hvilken type er hun? Det er en rigtig god idé at lytte til de ting hun siger. Lyt til detaljerne. Din gave vil ramme plet, hvis din mor kan se, at du har brugt tid på at finde den helt perfekte mors dags gave til netop hende. Når du køber gaver betyder det mindre hvad prisen har været, og mere at du har gjort dig umage. Der er mange følelser i en personlig gave, og det er noget de fleste mødre sætter pris på.

Vidste du, at gode gaver, faktisk ofte er de uventede gaver? Ved din mor ikke at hun får en mors dags gave? Perfekt. Så bliver din mor helt sikkert overrasket og rørt over, at du giver hende en gave på mors dag. Et andet vigtigt men ofte overset element af gavegivning er indpakningen. Indpakningen er det første din mor ser, og hvis indpakningen er flot og personlig skaber hun sig hurtigt et billede af, hvad der er indeni. Hvis du vil pakke en gave flot ind, kan du starte med at vælge et flot gavepapir. Herefter skal du vælge bånd der passer. Du kan herefter tegne på pakken eller finde flotte ting fra naturen at pynte med. Grene, blomster og blade er flotte og giver din indpakning et personligt twist. Gode gaver kræver flot indpakning, det er svært at komme udenom.

Mor og datter der krammer, da datteren giver moren en mors dags gave

En personlig mors dags gave

Mor er den bedste i verden! Hvis du gerne vil vise hende, hvor meget hun betyder for dig, kan du give hende en personlig gave. Det er den perfekte gave til mors dag. En personlig gave kommer i alle former og afskygninger, og det er forskelligt fra person til person, hvilke gaver der falder i god jord. De bedste personlige gaver er skræddersyet og tilpasset præcis til din mor. Du kender din mor bedst, så du ved med garanti, hvad hun vil blive allergladest for. Hvis du er ude i god tid kan du finde den perfekte mors dags gave. Du kan endda give dig i kast med lave en personlig gave selv. Der er uanede muligheder for at kreere en flot mors dag gave til billige penge.

Hvorfor ikke give din mor et mors dags smykke i form af enten halskæder, armbånd eller ringe. Du kan bruge perler, stof eller metal. Kun fantasien og dine evner sætter grænser for de smykker du kan kreere. Et personligt smykke vil de fleste mødre blive glade for. Du kan også lave en mulepose med tryk eller tegning. På den måde kan du rigtig lade fantasien få frit løb, og lave noget hvor din mor kan blive mindet om dig, hver gang hun bruger sin gave. Når du laver en hjemmelavet gave til mors dag, får din mor ikke bare en gave, som er sød og betænksom, men også en gave som hun kan gøre brug af i hverdagen.

Hvis du vil give din mor den perfekte gave til mors dag, kan du skrive et sødt og personligt kort. Mors dag kan bruges til at fortælle hende, hvad hun betyder for dig, og hvorfor du er glad for, at hun er netop din mor. Konkrete eksempler og indforståede udtryk vækker altid glæde. Kortet vil altid minde hende om jeres bånd. Sammen med kortet kan du eventuelt vedlægge en form for personligt “klippekort”. På klippekortet kan du skrive forskellige ting du vil gøre for hende. Eksempler kunne være “lave aftensmad”, “hjælp til rengøring”, “slå græsset” eller lignende. Hvis du har svært ved at udtrykke, hvor meget din mor betyder for dig, er klippekortet en god måde at få det sagt på en fin og underspillet måde. Din mor vil sætte pris på, at du vil hjælpe hende med praktiske ting derhjemme.   

En anden dejlig personlig gave er en pude, et krus eller en musemåtte med et billede. Billeder er helt specielle og personlige, fordi du kan vælge et billede som er unikt for dig og din mor. Måske har I været på en ferie sammen eller tog I et sjovt selfie? Mange steder på nettet lader dig vælge dit favoritbillede for derefter at trykke det på. De sender derefter din gave med posten, så den er klar til mors dag. Mors dag falder hvert år den anden søndag i maj. Hvis du planlægger og er ude i god tid, er du sikker på, at gaven til din mor kommer så hun kan få glæde af den på selve mors dag.

En gave i flot indpakning, som man kan give til mors dag

 En klassisk mors dags gave

Det er snart mors dag, og du vil gerne glæde din mor. Du vil gerne finde den perfekte gave til mors dag - det er slet ikke så svært. At finde den helt perfekte gave handler altid om at vide hvad modtageren godt kan lide. Er din mor vild med kaffe, chokolade eller gør blomster hende altid i godt humør? Det er noget de fleste mødre rigtig godt kan lide. Hvis du vil sikre dig at ramme plet med din mors dags gave, kan du give din mor en klassisk gave som kaffe, blomster, parfume eller chokolade. Eller hvad med et gavekort til en lækker middag, en flaske udsøgt vin eller en spa-dag? Et gavekort til luksus plejer som regel også at vække glæde. Det vigtigste er, at din mor kommer til at føle sig værdsat, og det vil hun med sikkerhed med en klassisk gave.

Glæd din søster eller veninde

Når det er mors dag, er det ikke kun mor der kan blive forkælet. Du kan også bruge mors dag til at hylde de dejlige mødre, du har i dit liv. Er din veninde eller søster lige blevet mor, og fortjener de at vide, hvor meget du holder af dem? Med en skøn mors dags gave, kan du glæde kvinderne i dit liv. Ligesom med mors dags gaven til din mor, er det vigtigt, at du tænker på, hvad modtageren kunne være interesseret i at få som gave. Hvis du kender hende godt, og I har meget tilfælles, kan du overveje hvad du selv vil blive glad for. En gave som altid falder i god jord er en oplevelsesgave. Det bliver de fleste mødre glade for. Med en oplevelsesgave, kan du give en gave som du kan dele med modtageren. I kan få en skøn oplevelse sammen. Hvorfor ikke give en et wellness-ophold, en luksusbrunch, en massage, vinsmagning eller en tur på museum? Din søde veninde eller søster får en på opleveren, men du er med, hvilket gør det hele meget bedre. De gode gaver er dem man deler.

Hvad med fars dag?

Med alt den snak om mor, er du måske også blevet interesseret i at vide mere om fars dag. Fars dag er blevet fejret helt tilbage til middelalderen. Fars dag er ligesom mors dag en fantastisk mulighed for at fejre fædre og familien. Fars dag fejres på forskellige tidspunkter i forskellige lande, men i Danmark er det den femte juni, på grundlovsdag. Det kan være svært at finde på nye gaveideer hvert år til fars dag. Vil du gerne give en anderledes fars dags gave i år? Har du hørt om Bridgewalking? Bridgewalking foregår på Den Gamle Lillebæltsbro. Et gavekort til Bridgewalking er en spændende oplevelse, og noget som din far med garanti bliver glad for. Du kan også give din far klassiske fars dags gaver som for eksempel whiskey, rom, vin, chokolade, parfume eller elektronik. Så længe der er langt tanke i gaven, skal din far nok blive glad.

Far og datter på tur, som står og kigger udover bjerge