Bryllupsgaver

Det kan være svært, at finde den helt rigtige bryllupsgave til det kommende brudepar. 

Derfor har vi samlet vores bedste bud på, hvad en god bryllupsgave kunne være. 

Side 1 af 23

 Bryllupsklar med den perfekte bryllupsgave

Det kan være skræmmende at skulle finde gaven til et forestående bryllup. Mange tanker kan flyve igennem hovedet på én og man kan blive helt paf bare ved tanken om at skulle finde en passende gave til dét, som jo er kærlighedens største fest. Her på find-gaven.dk vil du få et nemt overblik over de bedste gaveidéer til enhver lejlighed, så du ikke skal stresse over at lede og måske komme i tvivl om gaven. Læs med her for at få overblik over og inspiration til, hvilke mulige bryllupsgaveidéer du kan finde til det kommende brudepar, brud eller gom.

Kærlighedens ultimative fest

Historisk set er bryllupper ofte forbundet med kirke og religion. I dag vælger mange i stedet at gifte sig på Rådhuset og dermed vælge det kirkelige aspekt fra. Hvad der overordnet præger bryllupstendensen ifølge undersøgelser fra sidste år er dog, at generelt flere par i Danmark vælger at gifte sig og at det i stigende grad er færre par, der senere lader sig skille.

De fleste håber også ganske naturligt på at kunne finde deres livsledsager i første forsøg og kun afholde ét bryllup. Derfor er bryllupsbegivenheden en meget speciel dag for de fleste par, der selvfølgelig ønsker at skabe den bedst mulige og mindeværdige fest for deres gæster og sig selv. Som resultat bliver der derfor lagt en masse energi og tid i at planlægge den helt perfekte dag. Men til en perfekt dag hører sig selvfølgelig også perfekte gaver. Som gæst kan det derfor være nervepirrende at skulle dukke op til så stor en begivenhed og have fundet en gave, der kan leve op til den store dag.

 Et brudepar der er i færd med at skære bryllupskagen over, til deres bryllup

Gaven til brudeparret

Op til et kommende bryllup skal de fleste gæster før eller siden tage stilling til og finde den perfekte gave til brudeparret. Særligt svært og udfordrende kan det blive, hvis du frygter og tænker, at det lykkelige brudepar i forvejen har alt. Men sådan forholder det sig næppe for de fleste, så der vil i langt de fleste tilfælde være gode chancer for at finde på noget, som vil gøre dagen endnu mere speciel for parret. Hvis du vil forkæle dem med noget mindeværdigt, kan det derfor være en god idé at finde en gave, som de sammen kan få glæde af.

Mulighederne er mange, når det kommer til bryllupsgaveideéer. Vigtigst er det dog at huske begge parter, når man kommer med sin fællesgave til parret. Vær derfor opmærksom på at finde på en gave, der med stor sikkerhed vil være til gavn og glæde for både gommen og bruden. En evig vinder vil altid være at kunne sende brudeparret afsted på spaophold som en ekstra bryllupsrejse. Sådan kan de straks få glæde af hinanden som nygifte og ikke mindst få et velfortjent afbræk fra hverdagen. Parret kan med deres spaophold få rig mulighed for igen at lade batterierne op ovenpå nogle hektiske måneder med timelange bryllupsforberedelser og glemme hverdagens pligter for en stund. Foruden spaophold kan det være en anden mulighed at give oplevelser, der giver parret adgang til en miniferie på et fint hotel eller slot, hvor de rigtig kan nyde de spæde dage som ægtefolk.

Det er selvfølgelig vigtigt altid at huske, hvem modtagerne af gaven er. Hvis brudeparret til det kommende bryllup er et meget aktivt par, kan det være en anden idé at skifte spaopholdet ud med noget mere actionpræget. Derfor kan du give dem oplevelsesmuligheder i form af sportslige aktiviteter som faldskærmsudspring, tandemspring eller paragliding.

Et brudepars fælles hjem, hvortil man kan give flotte gaver til deres bryllup

Gaven til det fælles hjem

Langt de fleste par når at bo sammen i en periode inden de får sagt det endelige “ja”. Men først efter brylluppets gennemførelse er det fælles hjem en officiel bopæl for her og fru. Derfor kan du være med til at fuldende denne hjemlige overgang i form af din gave.

Du kan forære interiør til brudeparret og dermed være med til at sætte et personligt aftryk på parrets bolig.

En personlig gave kunne være forskelligt boligudstyr med indgraverede navne. Sådan kan du sørge for at markere parrets store mærkedag på nogle af de ting, som de vil bruge i hverdagen og dermed bibeholde minderne fra bryllypsdagen. Et eksempel kunne være at købe et flot rødvinssæt og få indgraveret parrets navne, så hver fremtidig skål og rødvinstår kan tage dem tilbage til den store dag.

Hvis parret er dedikerede kaffedrikkere og en morgen uden kaffen er helt utænkelig, kan du sørge for at dagens første tår bliver brygget til perfektion. Du kan derfor købe en ny kaffemaskine til parret og udvælge dine egne favoritbønner for at sætte et mere personligt præg.

En anden mulighed kunne være at finde det rette apparat, som kan spille alt parrets favoritmusik. Bryllupsdagens soundtrack kan blive spillet til ugenkendelighed i hjemmet med en højtaler, som både æstetisk og kvalitetsmæssigt passer til deres behov. Til det mere retro brudepar kan du i stedet give en vinylafspiller, så de gamle plader igen kan blive fundet frem fra loftet.

Bryllupsgaven til hende

En glimrende idé til den kommende brud kan være at sørge lidt ekstra for hende, da mange ofte glemmer at få plejet sig selv. For langt de fleste brude har tiden op til brylluppet været spændende - men også i den grad en presset æra med utallige pligter. Det er meget stor sandsynlighed for, at tiden op til brylluppet har båret præg af uendelige timer brugt på planlægning ned til mindste detalje, utallige bookinger og tests og måske endda ulidelige slankekure for at stå skarpt på bryllupsdagen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den kommende brud fortjener at tage en dyb indånding og blive godt forkælet ovenpå mange måneders hårdt arbejde.

Du kan for eksempel give bruden muligheden for at få stadset sig selv op og bibeholde lækkerhedsfølelsen efter brylluppet. Det kunne ske ved at sørge for en dejlig og luksuriøs ansigtsbehandling eller massage, så hun efter bryllupsræset kan få lidt ekstra hjælp til at lære hvordan man slapper fuldstændig af igen. Skønne negle kunne også være en mulighed, der samtidig sørger for at brudens velvære kommer i fokus. Du kan derfor forkæle hende med manicure og pedicure.  

Hvis bruden nærmere er typen, som lader de spalignende forhold komme til hende, kan du hjælpe hende på vej ved at forære en flot badekåbe. Med den rette badekåbe kan du nemlig let sørge for, at bruden med sikkerhed straks vil komme i feriestemning og altid bære den derhjemme, når der slappes af. Du kan også sørge for, at hendes afslapningszone i hjemmet bliver sikret med de rette detaljer. Det kan et flot tæppe eller et fint sæt puder bidrage til. Som prikken over i’et kan den hjemlige forkælelse også blive forsikret ved hjælp af produkter som body lotion, ansigtsmasker og forskellige peelinger. Denne type produkter vil i hvert fald hurtigt sørge for, at ethvert hjem hurtigt kan omvendes til en spa - også i brudens allermest travle perioder. Med produkterne lige ved hånden kan du derfor være med til at sørge for, at hun ikke kommer til at glemme at pleje sig selv når de travle perioder indtræder.

 

Bryllupsgaven til ham

Efter et gennemført bryllup vil gommen højest sandsynligt være parat til at komme ned i gear igen. Mange vil nok først efter selve brylluppet virkelig kunne mærke efter, hvor trættende og hård en periode det har været at skulle sørge for planlægningen af festlighederne. Derfor er der stor chance for, at din gom er helt udkørt. Du kan dog sørge for, at han skal udkøres en sidste gang, inden det igen er tid til at slappe af. Det kan du gøre ved at forære ham en oplevelse, der tager ham på køretur i sportsvogn, hvor der er rig mulighed for at udleve alle sine inderste drengedrømme og få en drømmeværdig oplevelse.

Er din gom mere interesseret i lækkerier og godt til ganen i form af både mad og drikke, kan du med fordel også sende ham afsted på en smagning af noget, han holder af. Det kunne være til en mere klassisk vinsmagning, hvor der vil blive serveret en række gode vine, han vil kunne nyde. Ellers kunne du også lade ham teste forskellige, mere stærke former for spiritus. Er han eksempelvis glad for rom, gin eller noget tredje kan du sende ham afsted til denne slags populære smagninger. Hvis gommen i stedet skulle være mere interesseret i madverdenen, kan du også sørge for at han får adgang til lækker forkælelse af smagsløgene. Du kan derfor give ham en restaurantoplevelse med hans favoritmad, som han sent vil glemme.

Til gommen, der selv har fuldstændig styr på at eksperimentere med madlavningsprojekterne, kan du hjælpe ham godt på vej ved at udvide hans repertoire af køkkenudstyr. Her kan du udfolde dig med de lidt større muligheder som eksempelvis at forære ham en god grill, der vil kunne få enhver madentusiasts mund til at løbe i vand. Du kan også give et robust og stærkt sæt køkkenknive til den ihærdige køkkengom, så madlavningen fremover bliver en leg. Du kan også udvide hans kompetencer ved at give ham en tur i køkkenskole, så han med et madlavningskursus kan få styrket sine køkkenevner endnu mere.

Gommen i hans bryllups suit, på hans bryllupsdag.

Morgengaven 

Når man skal giftes, er der tradition for at man giver hinanden en morgengave, på selve bryllupsdagen. Det kan være svært at finde på, hvad man skal give sin kommende ægtefælle, så vi har samlet de bedste morgengaver, som du kan se lige her