Konfirmationsgaver

Brug filterfunktionen nedenfor og vælg om konfirmanden er en dreng eller en pige, så du sikrer dig, at du kun bliver præsenteret for relevante gaveidéer.  

Det kan være svært at finde på den helt rigtige konfirmationsgave, hvis man ikke ønsker bare at give konfirmanden penge. Vi har gjort det nemt for dig og samlet forskellige gaveidéer, som man kan give i konformationsgave. 

Side 1 af 4

 Guide til at finde konfirmationsgave

At blive konfirmeret er for mange noget helt særligt, da det kun sker én gang i livet. På denne tid i de unges liv er der tusinder af ting, som står for ændring: puberteten er skudt i gang, en ny verden med alkohol og fester venter, kærester og kærestesorger står for skud og valg af ungdomsuddannelse skal snart træffes.

Selvom konfirmationen traditionelt har religiøse rødder, er selve fejringen lige så meget en kulturel anerkendelse af de unges liv. Og de unge skal selvfølgelig anerkendes, da de er vores fremtid. Derfor bliver de fejret med store konfirmationsfester og andre hyggelige stunder. Men hvad kan du egentlig give i gave til en konfirmand? Vi giver dig her en guide med idéer og inspiration til gode konfirmationsgaver.

 Hvad skal man overveje, før man køber en konfirmationsgave?

Det kan være svært at finde på den perfekte konfirmationsgave, der skiller sig ud fra mængden – men det kan vi hjælpe dig med.

Har du ligesom tusinder andre svært ved at finde på den rigtige idé – eller har du blot brug for inspiration, kan du læse med her, hvor vi guider dig igennem købet af en konfirmationsgave. Inden du kaster dig ud i søgningen, kan det dog være en god idé at overveje følgende:

  • Hvem er modtageren? Hvilke interesser har de?
  • Hvad er dit budget for konfirmationsgaven?
  • Hvilken type gave skal det være? Sød, sjov, praktisk, personlig?

At give konfirmationsgave er anderledes fra fødselsdags- og julegaven, fordi det at blive konfirmeret kun sker én gang i livet. Det vil derfor blive værdsat, at der gøres lidt ekstra ud af konfirmationsgaven, som du kan gøre på mange forskellige måder. Fortvivl ej – gode konfirmationsgaver kan sagtens gives uden, at det efterlader et kæmpe hul i din pung. Du kan både lave din egen personlige gave, og det er også muligt at købe gode gaver, som ikke er for dyre.

Er det din nabos søn eller en fjern slægtning, som bliver konfirmeret, kan det være en rigtig fin idé at sende et lille kort og en smuk blomst. På den måde viser du anerkendelse og respekt over for konfirmanden, uden at det koster dig særligt meget.

Men er det en god ven eller et tættere familiemedlem, som bliver konfirmeret, kan det være nødvendigt med mere tanke bag gaven. Her på siden kan du finde inspiration og gode idéer til flotte gaver både til ham og hende.

 En smuk rød rose med en sort baggrund, som man kan give til konfirmation

Find en konfirmationsgave til hende

Er det din kusine, veninde eller datter, der bliver konfirmeret, vil du sikkert gerne give hende en konfirmationsgave, som overrasker, bliver værdsat og sætter smil på læben.

Inden du skærer hul i pungen til at købe en gave, er det imidlertid værd at minde dig selv om, at det er tanken, der tæller, og at hjemmelavede gaver sagtens kan vise din kærlighed – nogle gange er de endda de bedste til netop dette formål.

Vil du gerne give din kæreste en romantisk overraskelse, er et hjemmelavet kort med flotte billeder af jer sammen samt dekorative mønstre helt perfekt. Du kan også lave hende en mindebog med gode oplevelser, hun har haft sammen med dig og hendes venner gennem tiden. Den søde tanke og det stykke arbejde, du lægger i gaven, vil med garanti smelte hendes hjerte.

Er det dit barnebarn, din datter eller din gode veninde, der bliver konfirmeret, kan du give hende et flot smykke, hun kan have med sig resten af livet. Op til konfirmationstiden kan du finde et hav af smykkekollektioner specifikt til konfirmander, men du kan også finde smykker på nettet, hos din nærmeste guld- og sølvsmed samt andre smykkeforretninger.

Har din familie et smykke, der er gået i arv gennem generationer, er det den perfekte konfirmationsgave til hende, som er ved at starte nyt kapitel og lære sig selv bedre at kende. Med smykket på fingeren, om halsen eller om håndleddet, vil konfirmanden blive foreviget med mindet om konfirmationsgaven og -festen.

Dertil er der mange konfirmander, som så småt begynder at få smag på “voksen-livet”. I disse tilfælde kan du vælge alt fra funktionelle ting til husholdningen til flotte designer-items og sjove gadgets, hun ikke vidste, hun havde brug. Eller hvad med en bog fyldt med lækre opskrifter?

  

Forskelligt værktøj, som man kan putte i en værktøjskasse, som kan være en god konfirmationsgave

Gode konfirmationsgaver til ham

Er det din bror, søn eller kæreste, som bliver konfirmand, skal du selvfølgelig også finde en konfirmationsgave til ham.

Når du går på jagt efter de gode idéer og fantastiske gaver, er det dog værd at huske på, at kærlighed ikke kan købes for penge. Har du et stramt budget, behøver du altså ikke at bekymre dig. En hjemmelavet gave eller romantisk oplevelse for to derhjemme kan blive værdsat lige så højt som en dyr gave – eller endda højere endnu.

Du kan blandt andet overraske din kæreste med en flot fotobog med billeder af de stunder, I har haft sammen.

Du kan også lave ham et klippekort med 10 forkælelser, han kan indløse, når han vil. Her kan du tilføje alt fra dejlige massager til hjemmelavet middag for to – din kæreste vil uden tvivl elske den søde tanke, din store omsorg og de mange hyggelige oplevelser sammen med dig.

Nogle af de unge mænd har allerede interesse for byg-selv, men uanset deres interesser vil de før eller siden komme ud for at skulle samle en reol eller hænge en billedramme. For at hjælpe din søn godt i gang med disse ting kan du give ham en værktøjskasse i konfirmationsgave. Så er han klar til at sætte det fremtidige værelse eller lejlighed i stand. Du kan lægge nogle søde eller sjove ord ved – evt. med en sjov “for-dummies” forklaring om, hvordan man skruer et søm i væggen. Giver du din søn, ven eller barnebarn en værktøjskasse i konfirmationsgave, vil du altid være med ham, når han skal sætte en ny hylde op, samle en kommode, eller hænge billeder på væggen.

Det kan derudover være en god idé at overveje, hvilke slags  interesser og hobbyer konfirmanden har sig. Er han for eksempel helt vild med med udendørsliv og natur, er det oplagt at give ham noget nyt udstyr i konfirmationsgave som for eksempel en fiskestang.

Foretrækker han derimod at sidde derhjemme, bygge projekter eller lave mad, kan du overraske ham med sjove eller funktionelle gadgets, som kan gøre hverdagen nemmere eller mere underholdende.

Oplevelser som konfirmationsgave

Hvad enten det er til ham eller hende, du skal finde en konfirmationsgave til, er en oplevelsesgave den perfekte gaveidé, hvis du vil give noget, som skaber minder. Du kan give den søde konfirmand en udfordrende oplevelse, han eller hun aldrig har turdet, eller du kan give dem en fortjent forkælelsesoplevelse.

Er konfirmanden vild med spænding og adrenalin, kan du blandt andet invitere ham eller hende med til på en racerbane, i luftballon, eller på faldskærmsudspring. Du kan også invitere konfirmanden ud på landevejene i en lækker bil, som de aldrig i deres fantasi havde drømt om at køre i.

Foretrækker din ven, kæreste eller barn en stille stund i naturen, så er det selvfølgelig det, konfirmanden skal have i konfirmationsgave. Der er alt fra kajakture til bjergvandring og overlevelsesture i vildmarken. Der er mange muligheder for oplevelser i naturen, som I enten kan lave sammen, eller som du kan give konfirmanden i gave.

Skal det være en forkælelsesoplevelse, kan du give et lækkert ophold til et spa- og wellnesscenter. Hvem vil ikke sætte pris på et dejligt, afslappende ophold?

Vil du lave noget hyggeligt sammen med din datter, søn eller bedste ven, kan du invitere ham eller hende med på en storbyferie i udlandet eller et lækkert ophold, hvor I vil have ro og tid til at knytte et tættere bånd.

Kulinariske gaver til konfirmanden

Har konfirmanden en sød tand, eller er han eller hun helt vild med at lave mad? Så er der masser af muligheder inden for den kulinariske verden som konfirmationsgave til ham eller hende.

Er konfirmanden for eksempel helt vild med chokolade og søde sager, kan du give et lækkert kursus i bagning med chokolade. Eller hvad med at give ham eller hende en udsøgt chokoladebrunch? Tænderne vil uden tvivl løbe i vand ved synet af din lækre konfirmationsgave. Måske er det dig, som bliver inviteret med, og så kan du også tage del i denne lækre gave.

Skal der skæres ned på sukkeret uden at gå på kompromis med den lækre mad, er det oplagt at give et madlavningskursus i konfirmationsgave. Så bliver konfirmanden klar til en hverdag uden mors hjemmelavede mad. Du kan vælge alt fra kurser i det franske køkken til et kursus med bøf og bajere.

Du kan eventuelt kombinere de lækre madoplevelser med gode kogebøger og lækkert madlavningsudstyr, som konfirmanden kan bruge resten af sit liv. Der findes også en hel masse forskellige kogebøger med flotte billeder til unge mennesker, der interesserer sig for vegetarisk, sund eller udenlandsk mad.

 Et madlavningskursus, hvor man lærer at lave mad, som man kan give i konfirmations gave

 Hvis du giver penge i konfirmationsgave, så lav en flot indpakning

Pengegaven er en klassiker til både jul, fødselsdage og som konfirmationsgave – og det med god grund. Hvem kan ikke have brug for lidt ekstra penge i pungen?

Selvom enhver konfirmand bliver glad for penge, så er en kedelig konvolut med gode lommepenge trist at se på gavebordet. Vil du gøre noget ekstra ud af din pengegave til konfirmanden, kan du derfor vælge at pakke den ind på en helt unik eller sjov måde.

Din indpakning kan tage udgangspunkt i konfirmandens interesser eller de planer, de har for deres fremtid. Skal konfirmanden rejse til Sydamerika? Så kan du lave en indpakning med latinamerikansk indpakning. Er konfirmanden vild med cykelsport? Lav en indpakning inspireret af Tour de France. Eller vil du gerne vise, hvor højt du værdsætter konfirmanden? Kombinér pengegaven med en billedserie af jeres minder sammen. Med en sød, sjov, eller personlig indpakning bliver pengegaven den perfekte konfirmationsgave.