Julegaver

Brug filterfunktionen nedenfor, så du bliver præsenteret for de mest relevante gaver til den valgte modtager. 

Nærmer julen sig? Og ved du stadig ikke hvad du skal give til for eksempel din far, din mor eller din søster? Hos Find-gaven har vi gjort det nemt for dig og samlet vores bedste bud på hvad en god julegave kan være.

Side 1 af 58

 Guide til at finde julegave

Du kender det sikkert: at skulle finde en julegave til ham eller hende, der har alt, kan være en svær opgave. Skal det være noget personligt, praktisk, sødt, sjovt eller seriøst? Hvilke muligheder er der for julegaver? Vi giver dig her en guide med idéer og inspiration.

Hvad skal man overveje, før man køber en julegave?

Det kan være svært at finde på den perfekte julegave, der skiller sig ud fra mængden – men det kan vi hjælpe dig med.

Har du ligesom tusinder andre svært ved at finde på den rigtige idé – eller har du blot brug for inspiration, kan du læse med her, hvor vi guider dig igennem købet af en julegave.  Inden du kaster dig ud i søgningen, kan det dog være en god idé at overveje følgende:

  • Hvem er modtageren? Hvilke interesser har de?
  • Hvad er dit budget for julegaven?
  • Hvilken type gave skal det være? Sød, sjov, praktisk, personlig?

Mange vil værdsætte, at der gøres lidt ekstra ud af julegaven, og det kan du gøre på mange forskellige måder. Fortvivl ej – gode julegaver kan sagtens gives uden, at det efterlader et kæmpe hul i din pung. Du kan både lave din egen personlige gave, og det er også muligt at købe gode gaver, som ikke er for dyre.

Hvis det er en god ven eller et tættere familiemedlem, du skal give julegave til, kan det være nødvendigt med mere tanke bag gaven. Her på siden kan du finde inspiration og gode idéer til flotte gaver både til ham og hende.

 En bunke med gaver foran en hoveddør

En god julegave er en personlig gave

Vil du give ham en personlige gave, der knytter jeres bånd tættere sammen? En gave, der viser, hvor meget du sætter pris på ham og jeres relation?

Så bør du først og fremmest overveje, hvilke følelser du ønsker at vække i ham eller med din personlige gave. Vil du for eksempel give din partner en personlig gave, der får følelserne og forelskelsen til at blusse op på ny? Eller vil du vise din taknemmelighed og kærlighed over for din far, mor, bedstefar eller bedstemor med en gave, personen sent vil glemme?

Desuden er det værd at huske på, at den personlige gave skal afspejle personen, du vil give den til. Er hun vild med outdoor-liv og sport, er en oplevelsesgave det oplagte valg, mens en gourmetoplevelse med øl- eller vinsmagning er perfekt til ham, der elsker kulinariske oplevelser.

Hav dette med i tankerne, når du går på jagt efter din personlige gave til ham, du holder af, og så kan du være sikker på at finde en gave, han vil elske.

 to gaver pakket ind i glimtende sølv papir med sølvfarvet bånd omkring

Find en julegave til hende

Skal du give julegave til din bedstemor eller bedstefar, din mor eller far, din kæreste eller bedste ven, vil du sikkert gerne give hende en julegave, som overrasker, bliver værdsat og sætter smil på læben.

Inden du skærer hul i pungen til at købe en gave, er det imidlertid værd at minde dig selv om, at det er tanken, der tæller, og at hjemmelavede gaver sagtens kan vise din kærlighed – nogle gange er de endda de bedste til netop dette formål.

Vil du gerne give din kæreste en romantisk overraskelse, er et hjemmelavet kort med flotte billeder af jer sammen samt dekorative mønstre helt perfekt. Du kan også lave ham eller hende en mindebog med gode oplevelser, I har haft sammen. Den søde tanke og det stykke arbejde, du lægger i gaven, vil med garanti smelte modtagerens hjerte.

Er det dit barnebarn, din datter eller din gode veninde, du skal give julegave til, kan du give hende et flot smykke, hun kan have med sig resten af livet. Har din familie et smykke, der er gået i arv gennem generationer, er det den perfekte julegave til hende. Med smykket på fingeren, om halsen eller om håndleddet, vil den personen blive foreviget med mindet om julegaven og jeres specielle bånd.

 Gode julegaver til ham

Er det din bror, søn eller kæreste, du skal finde gave til, er der også mange muligheder for at finde en god julegave.

Når du går på jagt efter de gode idéer og fantastiske gaver, er det dog værd at huske på, at kærlighed ikke kan købes for penge. Har du et stramt budget, behøver du altså ikke at bekymre dig. En hjemmelavet gave eller romantisk oplevelse for to derhjemme kan blive værdsat lige så højt som en dyr gave – eller endda højere endnu.

Du kan blandt andet overraske din kæreste med en flot fotobog med billeder fra den tid, I har haft sammen.

Du kan også lave ham et klippekort med 10 forkælelser, han kan indløse, når han vil. Her kan du tilføje alt fra dejlige massager til hjemmelavet middag for to – din kæreste vil uden tvivl elske den søde tanke, din store omsorg og de mange hyggelige oplevelser sammen med dig.

Hvis din søn skal til at flytte hjemmefra, kan du give ham en behjælpelig gave med på vejen. For at hjælpe din søn videre i den nye bolig kan du give ham en værktøjskasse i julegave. Så er han klar til at sætte det fremtidige værelse eller lejlighed i stand. Du kan lægge nogle søde eller sjove ord ved – evt. med en sjov “for-dummies” forklaring om, hvordan man skruer et søm i væggen. Giver du din søn, ven eller barnebarn en værktøjskasse i julegave, vil du altid være med ham, når han skal sætte en ny hylde op, samle en kommode, eller hænge billeder på væggen.

Det kan derudover være en god idé at overveje, hvilke interesser og hobbyer, personen har. Er han for eksempel helt vild med med udendørsliv og natur, er det oplagt at give ham noget nyt udstyr i julegave som for eksempel en fiskestang.

Foretrækker han derimod at sidde derhjemme, bygge projekter eller lave mad, kan du overraske ham med sjove eller funktionelle gadgets, som kan gøre hverdagen nemmere eller mere underholdende.

Oplevelser som julegave

Hvad enten det er til ham eller hende, du skal finde en julegave til, er en oplevelsesgave den perfekte gaveidé, hvis du vil give noget, som skaber minder. Denne gave er perfekt til dine forældre eller din bedstemor og bedstefar.

Er din bedstefar til udendørsliv, så er det selvfølgelig det, han skal have i julegave. Der er alt vandreture med guides til ture i luftballon, hvis han er klar på spænding. Der er mange muligheder for oplevelser i naturen, som I enten kan lave sammen, eller som du kan give i gave.

Skal din bedstemor have en forkælelsesoplevelse, kan du give et lækkert ophold til et spa- og wellnesscenter. Du kan eventuelt selv tage med, eller du kan måske give det til din mor og bedstemor.

Vil du lave noget hyggeligt sammen med din søn eller datter, kan du invitere ham eller hende med på en storbyferie i udlandet eller et lækkert ophold, hvor I vil have ro og tid til at knytte et tættere bånd.

 


En pige der sidder med et verdenskort på en bro

Kulinariske julegaver

Har personen, du skal give gave til, en sød tand, er han eller hun helt vild med at lave mad eller afprøve forskellige vine? Så er der masser af muligheder inden for den kulinariske verden som julegave til ham eller hende.

Er perosnen for eksempel helt vild med chokolade og søde sager, kan du give et lækkert kursus i bagning med chokolade. Eller hvad med at give ham eller hende en udsøgt chokoladebrunch? Tænderne vil uden tvivl løbe i vand ved synet af din lækre julegave. Måske er det dig, som bliver inviteret med, og så kan du også tage del i denne lækre gave.

Skal der skæres ned på sukkeret uden at gå på kompromis med den lækre mad, er det oplagt at give et madlavningskursus i julegave. Så bliver din søn eller datter klar til en hverdag uden mors og fars hjemmelavede mad. Du kan vælge alt fra kurser i det franske køkken til et kursus med bøf og bajere.

Du kan eventuelt kombinere de lækre madoplevelser med gode kogebøger og smart madlavningsudstyr, som den unge kan bruge resten af sit liv. Der findes også en hel masse forskellige kogebøger med flotte billeder til unge mennesker, der interesserer sig for vegetarisk, sund eller udenlandsk mad.

Dertil kan du overveje, om din mor, far, bedstemor eller bedstefar ikke ville elske at få en lækker vin-, gin- eller ølsmagning i julegave. Dette er den perfekte gave til entusiasten. 

 Jule indpakningspapir samt julebånd

Hvis du giver penge i julegave, som lav en flot indpakning

Pengegaven er en klassiker til både jul og fødselsdage – og det med god grund. Hvem kan ikke have brug lidt ekstra penge på kontoen?

Selvom enhver person bliver glad for penge, så er en kedelig konvolut med gode lommepenge trist at se på gavebordet. Vil du gøre noget ekstra ud af din pengegave, kan du derfor vælge at pakke den ind på en helt unik eller sjov måde.

Din indpakning kan tage udgangspunkt i modtagerens interesser eller de planer, de har for deres fremtid. Skal hun rejse til Sydøstasien? Så kan du lave en indpakning med asiatisk-inspireret indpakning. Er han vild med cykelsport? Lav en indpakning inspireret af Tour de France. Eller vil du gerne vise, hvor højt du værdsætter personen? Kombinér pengegaven med en billedserie af jeres minder sammen. Med en sød, sjov, eller personlig indpakning bliver pengegaven den perfekte julegave.