Gaver til ham

 Har du svært ved at finde den helt perfekte gave til ham, du holder af? 

Vi ved, at det kan være svært, så vi har gjort det nemt og samlet vores bedste bud på en gave til ham, hvad enten det er til for eksempel fødselsdag, årsdag eller adventsgave. 

Side 1 af 40


Gode gaveidéer til ham

Du har helt sikkert stået i situationen før… Jagten på den perfekte gave til en helt bestemt mand. Hvad end det er far der fylder år, kæresten der skal fejres, sønnike der har bestået eksamenen, bedstefars 70 års fødselsdag eller onkels jubilæum. For hvad giver man til manden, der har alt? Det kan både være en jungle at skulle kigge rundt i butikker og svært at udvælge, hvilken kategori man skal gå efter - så hvor starter man lige? Og gaven skulle jo helst også være personlig. Frygt ej. Vi har her samlet et stort udvalg af gaveidéer, der appellerer til alt fra manden i dit liv til din nabo. Så har du brug for en sjov gave, en gave af god kvalitet, en lille sød gave eller en romantisk gave, så er du helt sikkert på rette spor, hvis du læser med her.

 

Gå aldrig ned på udstyr og elektronik til ham

Det er vist ikke nogen ubekendt, at mænd oftest er vilde med gadgets og alt, hvad der er batteridrevet. Så snart haven skal fikses, ser mange mænd anledningen til at anskaffe sig et nyt stykke redskab - og gerne større og bedre end naboens. Eller måske har du oplevet julelysene i din søns eller kærestes øjne, når den nye iPhone udkommer? Elektronik er uden tvivl mange mænds bedste ven. Og det kan være alt fra en ny lyskæde eller lampe til garagen til et nyt playstationspil der vækker glæde.  

Mulighederne indenfor denne kategori er altså mange. Er du ude efter gaven til den aktive type, findes der eksempelvis massere af fede sportsure, der er specialiseret alt efter, om de skal bruges til løb, cykling eller sejlads. Det kunne også være nyt kameraudstyr til den nørdede fritidsfotograf, som altid er på jagt efter et endnu bedre billede eller et bedre lys, når der skal knipses løs.

Også til outdoor-typen findes der et stort udvalg af gaveidéer. Både jægeren, lystfiskeren og hikeren er som oftest på udkig efter et nyt stykke redskab, en ny krog eller et smart stykke multiværktøj. Er det mere til manden, der kan lide at hygge sig derhjemme med gør-det-selv-projekter, har du sikkert hørt om det der bor, han liiiige står og mangler til sit næste projekt - eller den der specielle elektriske sav der skal bruges til at lave et nyt stakit ude i haven.

Mange mænd er i løbet af de seneste år også blevet interesserede i madlavning. Og hvad er så bedre end et stykke nyt køkkenudstyr, der kan give ekstra flammegrillede bøffer eller sætte ekstra kul på smagen? Hvis ikke han allerede har en grill, så er det jo en oplagt mulighed for at forære ham en. Eller måske han mangler det der elektriske grillspyd, der kan få kyllingen til at blive helt perfekt. Også den cocktail- eller kaffeinteresserede mand findes der et væld af gaver til. Hvem vil ikke gerne kunne imponere gæsterne til sommer med at sable champagnen med en rigtig champagnesabel eller kunne servere drinken eller kaffen i de helt rigtige glas?

En hvid controler ovenpå en brun notesborg

 

Den romantiske gave til ham

At skulle finde gaven til ham du elsker og vil dele resten af livet med, er noget der kan få mange kvinder til at gå og gruble i lang tid. For det skal jo gerne være den helt perfekte gave, den skal være ærlig og kærlig, men må heller ikke være for overdreven. Noget man sjældent går galt i byen med, er et spa- eller hotelophold. Her er der både tid til afslapning og til at være sammen uden forstyrrelser. I skal således kun koncentrere jer om hinandens selskab og koble af fra hverdagens stress og jag.

Dette kan også udvides fra en enkelt dag til en weekendtur, og her findes der altså muligheder både i den dyre og mere budgetvenlige ende: Tag for eksempel en smuttur til en romantisk storby i Europa, hvor I samtidig kan få lidt nye horisonter med i kufferten hjem. Men mindre kan også gøre det.
Der findes eksempelvis rigtig mange lækre bed and breakfast-steder rundt om i landet, hvor man kan kombinere hjemligt idyl med følelsen af at være på hotel, hvor morgenmaden bliver serveret, så I blot skal koncentrere jer om hinanden og planlægge dagen efter, hvad I har lyst til.

En mulighed er også at tage på kro eller badehotel, hvor omgivelserne ofte er lidt mere luksuriøse. Er han mere til en aften i selskab med god mad og et godt glas vin, er det oplagt med en romantisk middag. Udvælg en kvalitetsrestaurant, hvor de serverer hans livret eller prøv en konceptrestaurant, hvor I kan blive udfordret på nye smage og kulinariske oplevelser. For som man siger, så går vejen til en mands hjerte ofte gennem maven.

Det gælder naturligvis også for ham med den søde tand. For selv om mange mænd helt sikkert er til røde bøffer og bearnaise, så har lige så mange mænd en yderst sød tand, der også med fordel kan forkæles i gaveanledningen. Der findes efterhånden rigtig mange specialbutikker og producenter inden for både chokolade, is og lakrids. Måske har han endda et yndlingsmærke eller butik, hvor du helt sikkert kan gå hen og få den rette vejledning til at finde noget efter hans smag. Eller giv et gavekort til et af disse steder, så han selv kan gå derhen og få stillet sin søde trang.

Skal det ikke være spiseligt, og er du ejer af et par kreative hænder, findes der også et væld af muligheder for at sætte dit eget personlige touch på en gave. Køb for eksempel et fint fotoalbum eller en ramme, som du selv kan dekorere og indsætte billeder af dig og ham i. Kombiner billeder af både jer sammen, men også billeder af ham og dig hver for sig. Det vil helt sikkert røre ham, at du selv har lagt hånd på værket og har brugt tid og kræfter på at gøre gaven ekstra personlig.

 

En fodboldkamp på Gironas stadion med en flot knaldrød himmel

Gaven til drengerøven

Vi kommer ikke uden om ham. Typen der ikke kan få nok af adrenalin, elsker at mødes med gutterne over en fodboldkamp eller et spil playstation, og som trives bedst i omgivelser, hvor der er fart over feltet. Jovist, drengerøven findes i alle aldre. Derfor vil det også være oplagt med en gave, der kan vække glæde hos både teenageren og den midaldrende mand. Giv eksempelvis et par billetter til en fodboldkamp, hvor han kan hive en ven med ind at se den, eller måske en tur i forlystelsespark, hvor han kan få lov til at slå sig løs i de vilde adrenalinpumpende forlystelser.

Er han en drengerøv med hang til aktive interesser, så kunne en tur på vandski eller en anden form for fart på vandet være en oplagt mulighed. Eller måske en dag på en gocart-bane eller i et paintball-center vil være sagen? Der findes selvfølgelig også mange gaveidéer til ham, der sætter pris på at hygge sig derhjemme. Et nyt playstationspil eller et sjovt brætspil han kan spille sammen med vennerne, er helt sikkert noget der vil vække glæde.

Drengerøven er som regel også ham, der kan tåle lidt spas og løjer. Udnyt derfor muligheden for at gå all in på en sjov gave til ham. Der findes eksempelvis mange forskellige udgaver af beerpongborde og andre sjove drukspil. En anden sjov gave kunne være et spil minigolf ud til toilettet, eller et dartspil han kan fordrive tiden med, når han har en stille stund for sig selv. Noget der også vil kunne tiltrække gutterne, og som uden tvivl vil gøre ham til den populære i venneflokken, er et bordfodbold- eller ishockeybord, hvor de vil kunne udleve deres spilletrang og få tilfredsstillet deres vindermentalitet. Er det den helt store gave der skal i hus, kunne det være en lækker højtaler, en ny spillekonsol, computer eller et - endnu større - TV.

Måske er han mere til kulinariske oplevelser. I så fald vil de fleste mænd sætte pris på en god flaske whiskey eller en vin af ekstra god kvalitet. Eller måske nogle lækre specialøl?  

 

Mænd har også brug for pleje

Mange forbinder måske et velplejet ydre med fortrinsvis kvinder - men det er selvfølgelig en forskruet opfattelse. Mange mænd går mindst lige så meget op i at se skarp og veltrimmet ud, når de skal ud i verden. Her finder du derfor et væld af gaveidéer til den kvalitetsbevidste mand, der går op i at se velplejet og soigneret ud, når han træder selvsikkert ud af hoveddøren. For det første er der det med kropsodøren: Det er videnskabeligt bevist, at vi mennesker påvirkes og tiltrækkes af lugte. Derfor går de fleste også op i at dufte godt, så mon ikke ham, du er på udkig efter gave til, vil synes, det var skønt at modtage en ny, lækker duft. Her kan du både vælge at gå efter en parfume, der oftest ligger i den lidt dyrere ende eller en deodorant, som mange mænd vælger at bruge til hverdag.

Sund og velplejet hud er også et must, hvis han går op i at tage sig ud fra sin bedste side. Der findes heldigvis mange forskellige mærker, der specialiserer sig i cremer og hårprodukter til mænd - også produkter til barbering er essentielt for de fleste mænd. Men skønhed kommer som bekendt også indefra. Derfor vil han helt sikkert også blive begejstret for et sæt lækkert undertøj i god kvalitet eller et par nye boksershorts. Vigtigt er det her at gå efter komfort og materiale, så han ikke skal bekymre sig om det indre, men kan koncentrere sig om jobbet og hverdagens andre gøremål. Når man føler sig godt tilpas, har man det oftest også med at udstråle det. Du kan også gå all in på at forkæle ham: En tur i wellness eller bare en lækker massage, vil helt sikkert blive modtaget med kyshånd. På den måde vil han både blive plejet i professionelle omgivelser, samtidig med at han kan komme helt ned i gear og opleve følelsen af afslapning, mens andre tager sig af hans velvære.

 

Del en oplevelse sammen

Nogle gange kan det være nemmere at finde på en gave, hvis man selv er en del af den. For så er alle de materielle ting allerede udelukket. Men derfor er der stadig et væld af muligheder for at få en hyggelig eftermiddag, aften eller sågar weekend sammen.

Tag eksempelvis din far med i biografen og køb billetter til den der nye film, han så længe har snakket om. Eller giv kæresten en tur ud at spise på en lækker restaurant. Det kan også være at du tænker du og din bror eller dig og din bedste ven trænger til en sjov dag sammen.

Hvad med at prøve at løse en gåde sammen i et såkaldt escaperoom eller hoppe i et par VR-briller og prøve virtual reality? Det kan også være I er gode til at være aktive sammen, så findes der jo både alt fra klatring til bowling eller en dag til vands.

Det kan også være du tænker I større baner, og at budgettet rækker til mere en bare en dagsoplevelse. Så er det jo oplagt med weekendtur for to, hvor I kan bruge et par dage på at opleve og udforske et nyt sted i fællesskab. Tag på museum eller hop på en guidet tur i en af de større byer og bliv klogere på kunst eller historie. Eller måske er han til biler og andre fartøjer? Inviter ham med på bil- eller søfartsmuseum, hvor I helt sikkert kan få mange spændende timer til at gå.

Mange mænd er også vilde med gastronomi, og især interessen for kvalitetsøl og -vine er noget der er boomet de seneste år. Her ville en øl-, vin- eller måske endda en whiskeysmagning være en oplagt mulighed for at glæde ham, der sætter pris på kvalitetsdråber til ganen. En delbar gaveidé kunne også være at købe to billetter til det band han bare altid har på playlisten, eller som I deler en fælles interesse for. En koncertoplevelse er desuden en gave man vil kunne kombinere med eksempelvis en gastronomisk oplevelse først - så er I helt sikkert også garanteret det gode humør til senere, når I skal stå og synge med på jeres yndlingsnumre.

Uanset hvad du vælger at give til ham, du synes fortjener den perfekte gave, så vil han helt sikkert blive glad og beæret over at du har lyst til at tilbringe tid sammen med ham.

  

en ung fyr der prøver virtual reality