Gaver til bedsteforældre

Brug med fordel filterfunktionen nedenfor og vælg om det skal være til bedstemor, bedstefar eller samlet som par, så du bliver præsenteret for de rigtige gaveidéer. 

Er du på jagt efter den helt rigtige gave til dine bedsteforældre? Det kan svært at finde noget, hvis de for eksempel ikke ønsker sig noget eller hvis du ønsker at give dem noget helt specielt. Vi har samlet forskellige idéer til hvad en gave til bedsteforældre kunne være.

Side 1 af 34


Gave til bedsteforældre

Er du også en af dem, hvor spekulationer om gaven er de første tanker, du gør dig, når du får en invitation til en fødselsdag, et bryllup eller noget helt tredje. Det kan være en udfordring at skulle finde en gave, også til dem vi holder allermest af og kender bedst. Men nogle af dem, hvor det kan skabe den største udfordring, er vores bedsteforældre. Når du skal finde på den perfekte gave til mormor og morfar eller farmor og farfar, så bliver udfordringen pludselig noget mere kompleks. At skulle finde en gave til bedstemor, gave til farfar, gave til farmor eller gave til bedstefar er ikke en nem opgave. Vi giver dig gode råd og inspiration til en gave, der vil få det største smil frem på deres læber. Find en gave til dine bedsteforældre, som kun fortjener det allerbedste – en gave der kan bruges igen og igen, og som vil give plus point på barnebarnskontoen.

 

Panikken spreder sig, når du får en blank ønskeseddel

Det er en sød tanke, når bedsteforældre siger, at det eneste, de ønsker sig, er tid sammen med dig. Men hverken gaveideer til mormor, gaveideer til bedstemor eller gaveideer til bedsteforældre dukker op af sig selv. En gave til ældre dame eller en gave til ældre mand er ikke den nemmeste opgave at blive sat på. Det kan virke utrolig frustrerende at få en blank ønskeseddel. Det er en udfordring, men bestemt ikke en helt umulig opgave.   

At finde en gave til mormor der har alt tærer ekstra meget på energidepoterne, for man vil gerne gøre det bedste, for at finde den gave, der falder i god jord. Du kan finde på både sjove og gode gaver til hjemmet, som dine bedsteforældre slet ikke vidste, at de ønskede sig eller manglede. Det kan være alt lige fra en sjov kop, en oplukker eller noget helt tredje. Mulighederne er nærmest uendelige, og det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Et blankt stykke papir med en rød kuglepen på og en kop kaffe


Gaver til bedsteforældre fra børn

Al ting var nemmere, da man var barn. Den sætning har du sikkert også taget dig selv i at sige et par gange eller tre. Men det var det, især når det kom til gaver. Som barn kunne du altid nøjes med at lave en tegning. Hvad end det var umuligt at se, hvad tegningen forestiller, så faldt den altid i god jord. Glade sole, pindemænd og et eller andet dyr, man ikke helt vidste om var en ko eller en hund – tegninger var altid et hit. Sådan en gave vil sikkert også skabe glæde i dag, men mon ikke du kan finde på noget andet, der kan leve op til barndommens helt store kunstværker?

Hvis du har børn, kan du måske slippe let om en gave til morfar fra barnebarn, gave til mormor fra barnebarn. Børnene elsker at lave gaver til deres bedsteforældre, og bedsteforældrene smelter, når deres børnebørn kommer med hjemmelavede ting.

Hverken gaver til bedstefar, gaver til morfar, gaver til mormor eller gaver til bedsteforældre generelt behøver ikke at koste bunker af penge. De sætter ofte enormt meget pris på det, som børnene selv har kreeret.

Hvis det er en gave til bedsteforældrene, en gave til oldemor eller gave til oldefar, du mangler, kan du for eksempel lave afstøbninger af dine børns hænder eller fødder. På den måde har de altid et minde hængende om jeres familie i hjemmet. Gør børnene til en del af opgaven, og du har gaven til bedsteforældrene i hus i løbet af få øjeblikke. Selvom det er børnene eller babyen, der er afsender på gaven, og det bliver en gave til bedsteforældre fra baby, vil den helt naturligt også være fra dig.

 

 En pige der holder en gave pakket ind i brunt papir og rødt stofbånd

Den personlige gave til dine bedsteforældre

Der er flere måder, hvorpå du kan lave en kreativ og personlig gave til ældre, hvor det ellers kan være svært at støve gode gaveideer frem. Her er samlet nogle gode gaveideer til bedsteforældre. Som nævnt tidligere kan du hurtigt snige til dine børns hjælp, når du skal have gaven til bedstefar, gaven til farfar, gaven til farmor, gaven til morfar eller gaven til mormor fikset. De fleste bedsteforældre ved ikke noget bedre, end at få en hjemmelavet gave. Det gælder, uanset hvor grim, man selv synes, den hjemmelavede kop eller den fine håndtegning er. De hjemmelavede og personlige gaver, kan være ligeså gode som en købt gave – måske endda bedre. Lav et kaffekrus med en personlig hilsen ’gave til mormor fra barnebarn’. Måske bruger dine bedsteforældre af og til tid foran computeren. Hvis det er tilfældet, kan du sikre en gave til mormor og morfar med en musemåtte med et skønt foto af dig eller hele jeres familie på.       

 

Vis dine bedsteforældre, at du holder af dem

Her er syv gode grunde til, hvorfor du skal forkæle dine bedsteforældre:

  • De har altid gjort alt, hvad kan for dig
  • Du vil slet ikke være på denne jord, hvis ikke dine bedsteforældre var her
  • De holder af at hjælpe og være sammen med dig og resten af jeres familie
  • At de er blevet ældre, har sat sine spor. De har ikke så nemt ved at klar de basale gøremål i hverdagen, på samme måde som de havde engang
  • De bliver glade næsten uanset, hvad du stiller op. Et besøg, et opkald eller en lille gave kan redde deres dag
  • De er nogle af de personer i dit liv, som har haft allerstørst stor andel i, at du er, som du er
  • De sætter stor pris på familien og dit samvær

Forkæl dine bedsteforældre

Selvom bedstefædre tit har flere ting til fælles, måske har de lidt grå stænk i håret, så behøver de ikke at være ens. Den ene sætter måske pris på en kold øl, mens den anden foretrækker en whiskey. Den ene elsker at læse en god krimi, mens den anden nyder en lang gåtur. Bedsteforældre er noget særligt, men en særlig gave til pensionist er svær at komme på. Uanset hvad, så skal dine bedsteforældre forkæles til den store guldmedalje – nøjagtig som de altid har forkælet dig.

Du kan med fordel gøre det nemmere for dig selv ved at finde ud af, hvad der gør dine bedsteforældre til deres helt egen. På den måde kan du finde en betænksom og helt perfekte gave. En bedsteforældre gave kræver kreative tanker ud af boksen. Måske har ovenstående været en hjælp til at komme på en gaveide til mormor, eller en anden bedsteforældre.

 En bedstefar der holder sit lille barnebarn i hånden