Babyshower gaver

 Skal din veninde eller søster snart føde, og bliver der i den forbindelse holdt babyshower for hende? 

Det kan være udfordrende, at finde en god gave til hende, da der som regel ikke er nogen ønskeliste til et babyshower. Vi har derfor samlet vores bedste bud på hvad en god babyshower gave kunne være. 

Side 1 af 6

 Find den perfekte gave til babyshower

Hvis du selv er forælder, ved du, hvor stort et øjeblik det er, når en lille ny kommer til verden. Findes der næsten nogen større opgave end at skabe liv? En baby ændrer livet for forældrene fuldstændigt på både godt og ondt. Søvnløse nætter og konstant bleskiftning opvejes dog klart af barnets første grin, første skridt og første ord. Det er helt ubeskriveligt at sætte et lille og uskyldigt liv i verden, og alle forældre vil gøre absolut alt for deres børn. Tænk at skabe et liv for derefter at se det vokse op og blive til et helt menneske. Det er helt fantastisk og livsbekræftende at se sit barn udvikle sin personlighed og karaktertræk.

Før alt dette er der dog den søde ventetid. Her går de kommende forældre og gør klar til, at den lille ny skal ankomme. Det er en unik proces for den kommende mor, da hendes krop er i konstant forandring i ni måneder. Det medfører en masse ubehag, kvalme og opkast, men også glæde, forventninger, spænding og nervøsitet. For at gøre klar i hjemmet males der børneværelse, købes tøj, bleer og legetøj. Selvom man går og venter i spænding, kan det være sindssygt hårdt at gøre klar, når man er højgravid. Derfor er det også vigtigt at tage en velfortjent pause ind imellem. En af de begivenheder der er at se frem til som gravid, er ens babyshower. Det er en sød og hyggelig overraskelse for den gravide, og samtidig kan gæsterne få et indblik i de kommende forældres hektiske hverdag og tanker.

Hvis du er inviteret til et babyshower, overvejer du nok, hvilken gave du skal tage med. Det kan både være en gave til mor eller baby. Er du tom for idéer, kan du hos Findgaven få inspiration til gode babyshowergaver. 

Hvad er et babyshower?

Er du i tvivl om, hvad et babyshower helt præcist er, og hvordan det holdes? Faktisk stammer traditionen fra USA, hvor det er meget populært at holde babyshower for den vordende mor. Begivenheden er en fest, som typisk afholdes en eller to måneder inden terminsdatoen. Her er moderen ekstra spændt og ventetiden ekstra lang, hvilket en afslappende pause ville hjælpe gevaldigt på. Dog er der gået et stykke tid, inden at traditionen vandt indpas i Danmark, og den er stadig i processen om at blive populær blandt de gravide. Danskerne har nemlig før i tiden haft den overtro, at det bragte uheld at modtage gaver før barnets fødsel.

Traditionelt set holdes et babyshower som en overraskelse for den kommende mor. Det er typisk en søster, veninde eller kvindelig kollega, der arrangerer babyshoweret, og det er også typisk kun kvinder, som er inviteret. Her kan de sidde og hyggesnakke om graviditet, fødsel, følelser og forberedelser, hvilket fylder meget i tankerne hos den vordende mor, som nu kun har få måneders ventetid tilbage. Festen kaldes et babyshower, da moderen ”overøses” med gaveregn fra de inviterede. Det er en stor hjælp for mor og far, at de kan få en masse babyudstyr som gaver. Især for førstegangsfødende hjælper et babyshower på nerverne, ved at der snakkes ud om nervøsitet og gives praktiske gaver.

Til babyshoweret er der typisk valgt et tema af arrangøren, og så pyntes der op i dette tema med dekorationer. Samtidig står arrangøren for indbydelser, lege og dejlig mad til gæster og mor. En leg kan være, at gæsterne skal blindsmage babymad eller gætte den gravide maves omfang, barnets køn eller øjenfarve. Babyshoweret er derfor ment som både en hjælp til de kommende forældre, men også som en hyggelig stund med veninder, hvor den gravide kan føle sig afslappet og forkælet i godt selskab.

 Flotte balloner i forskellige farver, som kan bruges til udsmykning til babyshower

 Gave til den kommende mor

Hvis du gerne vil finde en rigtig god gave til den kommende mor, kan du hos Findgaven få en masse inspiration. Som nævnt er det en ubeskrivelig stor hjælp for forældrene, at de kan få brugbart babyudstyr gratis fra gæsterne. Så behøver de ikke selv at købe det hele, hvilket hjælper dem økonomisk og er tidsbesparende. Det er dyrt at få en lille baby, så mor og far tager gerne imod al den hjælp, de kan få. Det kan være gaver som for eksempel en barnevogn eller et puslebord med tilbehør som cremer, skumklude, zinksalve, vådservietter eller babyolie. Pak det eventuelt ind i en flot gavekurv. Andre praktiske gaver kunne være møbler til børneværelset, gavekort til børneforretninger, sutter, sutteflasker, stofbleer, ammepude, ammetøj, brystevortesalve, ammeindlæg, gavekort til babysvømning eller rengøringshjælp. Du kan for eksempel lave dine egne personlige klippekort, hvor du tilbyder rengøringshjælp, madlavning og babysitting. På den måde er den kommende far også inkluderet i gaven, da mor og far nok gerne vil nyde tiden sammen som par ind i mellem bleskift og barnegråd. På den måde kan de med din hjælp huske at forblive romantiske sammen, selvom deres liv er blevet vendt op og ned af en baby.

Synes du i stedet, at mor trænger til lidt ekstra forkælelse for hendes krops anstrengelser, kan du altid købe wellnessoplevelser i form af spaophold, graviditetsmassage, ting til fodbad, lækre hudplejeprodukter, gavekort til frisør eller chokolade og andet sødt til hendes cravings. Disse gaver ligger i den lidt dyrere ende, og det kan derfor være en fordel at gå sammen om den med en eller to af de andre gæster. Den snart nybagte mor vil både under og efter fødslen sætte stor pris på selvforkælelsesgaver, da hendes krop højest sandsynligt er meget træt og udkørt efter en lang graviditet. Den har brug for at hele, og så har mor efter nogle søvnløse nætter nok også brug for lidt alenetid, hvor der kun er afslapning på skemaet.


En sovende baby, som holder sin far i hånden

Gave til den lille ny

Det er en god idé at forhøre sig ved de andre gæster før babyshoweret for at se, om de køber gaver til mor eller baby. Får mor en masse udstyr og forkælelse, kan du med fordel vælge at købe gaver til baby i stedet. Hvis du i forvejen kender barnets køn, kan du hjælpe både forældre og baby ved at forære dem gaver som tøj i form af bodystockings, strømper eller huer. En baby vokser rigtigt hurtigt, så du kan overveje at købe tøj i lidt forskellige størrelser, så de også har tøj, til når baby er vokset. Stimulerende legetøj er også en god idé til barnets udvikling. Her kan du for eksempel købe en uro, rangler, bamser eller lignende, hvor klare farver, forskellige materialer og søde melodier er med til at stimulere barnets hjerne.

Er du mere til en helt traditionel amerikansk babyshowertradition, kan du lave en såkaldt Diaper Cake. Det er ikke en almindelige kage, men en kage lavet ud af bleer og andet udstyr til baby. Den kan pyntes med rangler og sutter og er et festligt indslag til babyshoweret.

Hvis du gerne vil give baby gaver, som kan bruges senere i livet, er der også flere muligheder at finde hos Findgaven. Det kan for eksempel være den populære Barnets Bog, hvor forældrene kan nedskrive barnets liv i de første år. Det kan være i form af, da barnet for første gang kravlede, talte, smilte, grinte og tog skridt. Bogen vil fungere godt som mindebog, hvor både barn og forældre vil finde det sjovt at se tilbage på den første tid. Desuden er der i bogen også plads til at sætte billeder ind, skrive sjove situationer eller citater ned og notere oplysninger om blandt andet vaccinationer. Andre gaver i samme stil kan være indgraverede smykkeskrin, smykker, personlige plakater eller designerpynteting. I modsætning til legetøj vil sådanne gaver sprede glæde mange år ud i fremtiden, selv når barnet er blevet voksen. Samtidig vil gaven altid minde dem om dig. Find mange flere forslag ved at tage testen på Findgaven.dk med babyshower som anledning.