Gaver til forældre

Fortjener dine forældre en gave, men har du ingen idé om, hvad det skal være? 

Vi har hjulpet dig lidt på vej og fundet nogle idéer til, hvad du kan give dine forældre i gave. 

Side 1 af 36

 

Når forældre fortjener den perfekte gave

De er med helt fra starten af og forlader dig aldrig. De har banet vejen for dig, for at du kan få den bedste start på livet, men samtidig lært dig at være selvstændig og viljestærk. Du er sikker på at få deres ubetingede kærlighed gennem hele dit liv, uanset hvilke veje du vælger i livet. De lærte dig at sidde, stå, gå, spise, gå på toilettet og tale. Alle de basale ting der gør dig menneskelig og klar til livet. Forældre er helt fantastiske og har dedikeret deres liv til dig. De har overøst dig med dyre gaver, og er blevet lykkelige for at få tegninger og lerfigurer af dig.

Om det er til fødselsdag, jul, Mors eller Fars dag eller bare en helt almindelige hverdag, har dine forældre helt sikkert fortjent en god og personlig gave. Det kan desværre være enormt svært at finde på den perfekte gave til mor og far, især fordi det nok skal være en gave til forældre, der har alt. Faktisk kan du sagtens give dine forældre en gave, som de bliver super glade og taknemmelige for. Hvis du er helt på bar bund med gaveidéer til forældre, så læs mere her.

 


Forkæl mor på Mors dag

Hvis du synes, at din mor har været helt fantastisk, bør du huske at fejre hende på Mors dag, som afholdes den anden søndag i maj. Traditionen med Mors dag opstod helt tilbage i 1872 i USA, da en kvindevalgretsforkæmper ville hylde sin og alle andres mødre for deres fantastiske arbejde. Traditionen har hængt ved og spredt sig til mange andre lande og af gode grunde. Det er universelt, at mødre vil gøre absolut alt for deres børn. De har helt utrolige egenskaber som ubetinget kærlighed, trofasthed, ærbarhed, renhed og barmhjertighed, som de giver videre til deres børn. Mors dag er dedikeret til alle de mødre, som hver dag kæmper for at give deres børn en god opvækst og forudsætningerne for at lykkeligt liv. Her er altså givet den perfekte lejlighed til at vise, at du elsker din mor og alt det, som hun har gjort for dig.

I anledning af Mors dag er det populært at give sin mor en blomsterbuket. Blomster er et populært valg, da de symboliserer liv og glæde gennem deres dejlige dufte og flotte farver. Du kan vise kærligheden til din mor gennem hvide eller røde roser, liljer, hortensia, bonderoser eller måske orkidéer. Vælg en blomst som du ved, at din mor er glad for. Hos mange blomsterforhandlere kan du endda få en æske chokolade, bamser eller vin med som ekstra forkælelse til din mor.

Er du ikke til den traditionelle blomsterbuket, kan du hos Findgaven vælge mellem en masse forskellige gaveidéer til Mors dag. Tag testen for at finde ud af, hvilken gave der passer til din mor. Måske du vil forkæle hende med smukke pyntefigurer, fine vaser, et personligt billede i ramme, dekorative lysestager, en lækker kage eller et pænt halstørklæde? For ekstra forkælelse kan du give hende et spaophold eller en times dybdegående massage. Uanset gaven vil din mor blive ovenud lykkelig for, at du har valgt at hylde hende på Mors dag.

En flot buket med lyserøde blomster, som er pakket ind i gråt papir

 Gør din far glad på Fars dag

Det er blevet populært at holde Mors dag, men vi må endelig ikke glemme far på Fars dag. Dagen afholdes på grundlovsdag den 5. juni, som er et oplagt tidspunkt for hygge og solskin i haven sammen med din far. Traditionen med Fars dag stammer tilbage fra 1910 i USA. Da den afholdes samme dag som grundlovsdag, har folk en tendens til at glemme, at dagen eksisterer. Det er dog super ærgerligt, for selvfølgelig bør vi også hylde far og hans store arbejde.

Tænk tilbage på din barndom – hvad har din far gjort for at gøre den god? Måske han har lært dig at cykle, slå et søm i væggen, sætte tv op på værelset, hjulpet dig med matematiklektierne og heppet på dig til fodboldkampe. Far er en viljestærk person og fungerer ofte som familiens klippe. Han ved altid lige, hvad der skal gøres, hvis cykeldækket punkterer eller din PlayStation ikke vil starte. Nok har han flair for teknisk snilde og ting der skal fikses, men han er også blød og kærlig indeni. Han har sammen med din mor opdraget dig og lært dig livets regler. Han fortjener selvfølgelig sin egen dag, hvor han hyldes på lige fod med mor. Fars dag er derfor den perfekte lejlighed til at vise, hvor højt du elsker din far og sætter pris på alt det, han har lært dig. Hyld alle de fantastiske kvaliteter han besidder, som for eksempel mental styrke, ubetinget kærlighed, trofasthed, plat farhumor og hjælpsomhed.

Til Fars dag kan du vælge at give ham en smuk og frisk blomsterbuket, som han helt sikkert vil sætte pris på. Vælg en stærk og fyldig buket med varme farver og en kraftig duft. Han bliver ekstra glad, hvis der medfølger en sød, personlig hilsen, chokolade og vin eller specialøl.

Er blomster ikke lige noget for din far, er der heldigvis mange andre gode gaveidéer at finde hos Findgaven.dk. Mulighederne er mange, og du kan for eksempel vælge at give ham en personlig billedkalender, værktøj, nye sokker og underbukser, en blød morgenkåbe, lækkert hjemmebag, en god bog eller en pæn skjorte. Af oplevelsesgaver kan du finde ølsmagning, racerbilssimulator eller måske en hyggelig brunch for dig og ham.

Et gammelt ægtepar, hvor manden ryger pibe

 

Gaver til svigerforældre

Når du har husket at hylde og forkæle dine egne forældre på Mors og Fars dag, må du ikke glemme alle de andre forældre i dit liv. Din kærestes, mands eller kones forældre, det vil sige dine svigerforældre, har også spillet en betydelig rolle både for din partners liv og for dit. Du elsker din partner med deres dejlige humør og unikke personlighed. Mange af din partners gode kvaliteter skyldes dine svigerforældre, som har kæmpet for at gøre deres barn til et rart og godt menneske. Samtidig har de med et åbent sind inviteret dig ind i deres familie. Som svigerdatter eller -søn er det måske svært at se, hvordan du kan takke dem for deres åbenhed, gæstfrihed og venlighed. Det kan du for eksempel gøre ved at finde en gave til dem som tak.

Der er mange lejligheder til at give dine svigerforældre gaver på. Din svigermor er jo også mor, og hende kan du derfor hylde med en gave på Mors dag. Det samme gælder for svigerfar på Fars dag. Der er ingen regler for, hvilke forældre du må forkæle på de to mærkedage. Det kan også være til deres fødselsdage, til jul eller blot en værtindegave til når I er på besøg hos dem. Hos Findgaven kan du sagtens finde inspiration til små gaver til voksne, så de kan lære dig endnu bedre at kende og komme til at elske dig som en del af familien. Som en samlet gave til dem begge kan du for eksempel give dem en gavekurv, vin, øl, chokolade, blomster, pyntegenstande til hjemmet eller cafébesøg for to. En gave til svigerfar kunne være snaps, likør, kaffe, en biografi af en kendt person han kan lide, sutsko eller barbergrej. Tænk hans personlighed og interesser ind i gaven. Det gælder også for en gave til svigermor, hvor det for eksempel kunne være en blomsterbuket, chokoladeæske, eksotisk te, små pynteskulpturer, hudplejeprodukter, bolsjer eller en kogebog.

Uanset hvilken gave du vælger til svigermekanikken, vil de blive super glade for, at du har tænkt på dem. Samtidig vil det kun bringe jer tættere sammen som familie og skabe hygge og gode minder. Du er garanteret at blive yndlingssvigerdatter eller -søn, hvis du kommer med personlige og betænksomme gaver, når lejligheden er til det. Samtidig vil din partner stolt kunne tage dig med hjem på besøg hos sine forældre.