Værtindegaver

 Synes du altid det er svært, at finde på en vært eller værtinde gave, når du skal til grillaften hos vennerne? 

Vi har samlet forskellige bud på hvad den perfekte vært/værtindegave kunne være. 
Side 1 af 15


Den perfekte værtsgave

Du er blevet inviteret over til middag hos nogle gode venner, og da det er god stil at medbringe en lille ting til værten eller værtinden, må du selvfølgelig også finde på en lille værts- eller værtindegave. Værtsgaven skal vise, at man sætter pris på invitationen og ser frem til en hyggeligt aften. Den er sjældent særlig dyr, da den jo ikke gives til en person i anledning af en fødselsdag eller et jubilæum, men blot for at vise sin respekt og taknemmelighed til den, der inviterer. Her kan du finde mange kreative ideer og inspiration til den helt rigtig gave til værten eller værtinden, som tak for invitationen.

 

Hvornår skal du medbringe en gave?

En værts- eller værtindegave er langt fra et krav. Ved nogle lejligheder er det endda lidt overdrevet, hvis man medbringer en gave til værten, men i de fleste tilfælde vil en lille ting altid falde i god jord. Er du inviteret over til en kop eftermiddagskaffe eller en øl i haven på en varm sommerdag hos naboen, vil en værts- eller værtindegave ikke være nødvendig. Der er tale om så uformelt et besøg, at det er bedre bare at tage et par øl med eller invitere naboen over en anden dag, så I nu er kvit. 

Til sammenskudsgilder er det heller ikke altid kutyme at medbringe en gave til værten eller værtinden, da du jo allerede kommer med et bidrag til aftenen i form af mad. Hvis du alligevel insisterer på, at tage en lille ting med, vil det ikke være upassende overhovedet, da værten alligevel lægger lidt ekstra arbejde i at lægge hus til arrangementet.

Vært- og værtindegaver på budget

Du kan give gaver til værten eller værtinden i mange forskellige størrelser. Det er endda ret nemt at finde en gave til et overkommeligt budget på for eksempel 200 kroner. Man går aldrig galt i byen med en flot gavekurv, som kan bestå af alverdens lækkerier inden for et begrænset budget. For et par hundrede kroner kan du sagtens købe en god vin og lidt til den søde tand, og på den måde slippe for at finde den helt store tegnebog frem. En flot buket blomster kan også købes inden for et rimeligt budget, og den symboliserer også på fineste vis “tak for invitationen”.

 

 

Værtsgaver til mænd

En værtsgave til mænd skal gerne være noget, som kan bruges rent praktisk. Pynt og små nipsting er for de fleste mænd meget fjernt. Har værten fortalt, at han går meget op i specialøl eller dyre franske vine, og har du pengene til det, er det oplagt at købe en af disse og medbringe som værtsgave. Ved du, at han altid har brug for sin morgenkaffe for at komme ordentligt igang om morgenen, kan du også købe nogle gode kaffebønner, eventuelt med en tilhørende kaffekværn, som han vil få glæde af. 

Du kan også medbringe en god portvin eller lækker whiskey, som I begge kan smage på senere på aftenen, når middagen er overstået. Det samme gælder en god cigar, som kan nydes over en lille snak, når natten falder hen. Er du til anvendelige gaver, kan du måske finde en sjov øloplukker eller proptrækker, eller måske endda en champagnesabel, hvis der er tale om en lidt finere middag.

Værtindegaver til kvinder

En klassisk værtindegave er en buket blomster, men er der tale om et større arrangement, kan værtinden nok forvente at få rigeligt af disse. Det samme gælder vin og chokolade, som også er en meget gængs, men stadig god, værtindegave. Alligevel kan det være en god idé at tænke lidt ud af boksen og medbringe noget andet, som hun stadig vil sætte pris på. 

Kvinder kan ofte godt lide pynt og interiør til huset. Du kan derfor medbringe en flot vase til nogle af de mange blomster, duftlys til at skabe en hyggelig stemning i huset eller måske en lille nipsting, som kan pryde vindueskarmen. En anden god værtindegave er gaveæsker. De kan både bestå af en velduftende the, lækre lakridser eller andre lækkerier, som du ved, værtinden vil kunne lide. En god bog eller måske en lækker creme er nogle lidt mere alternative forslag til værtindegaven, men ikke desto mindre noget, hun vil blive glad for.

 

 


Værtsgaver til par

Står du i den situation, at der er tale om et par, som inviterer, vil det være passende med en værtsgave, som de begge vil få glæde af. En gave til værterne kan blandt andet være en flaske champagne og to glas, som de kan nyde en aften, hvor de er alene. Der er også mulighed for at købe noget til deres fælles hjem, såsom en smuk vase eller skål, eller måske nyt til køkkenet. Det kan eksempelvis være et salt og peber sæt eller måske et flot fad. 

Du kan også købe færdige gaveæsker eller sammensætte din egen gavekurv. Den kan foruden chokolade og vin, også bestå af for eksempel honning, marmelade og hjemmebagte boller, så de har til en nem morgenmad dagen efter, hvor overskuddet nok er minimalt, og det meste af dagen står på oprydning. En oplevelsesgave i form af brunch eller biograftur for to er også en rigtig fin gave til værtsparret. Er der tale om et spilleglad par, kan du også købe et brætspil. Måske endda et I kan spille samme aften, og derved kan alle få glæde af den og gode grin.

 

Sjove og uformelle gaver til vært/værtinde

Er du inviteret over til nogle af dine rigtig gode venner, som du måske ofte ses med, kan det være sjovt at medbringe en lidt alternativ gave, som kan skabe smil. Det giver en lidt mere afslappet stemning, som alle kan være sig selv i. 

En medalje eller pokal med indgraveret tekst som “Verdens bedste vært” eller måske en opvaskebørne med et flot bånd og et lille mærkat, der siger “Jeg hjælper med opvasken”, kunne være et sjovt alternativ til en værtsgave. Har I planlagt at skulle grille på en varm sommeraften, kan du købe et forklæde med tekst, der siger “Det er ikke brændt, det har bare fået en god grillskorpe” eller noget i den dur.

Husk en lille ting til børnene

Er du inviteret over til middag hos nogen med børn, kan du toppe din værtsgave med en lille ekstra ting til børnene i huset. Det behøver ikke at være noget stort, bare det at få en gave vil børnene blive glade for. Du kan for eksempel smutte forbi den nærmeste kiosk og købe en pose slik eller chips, som børnene kan hygge sig med efter middagen, når de får lov til at gå fra bordet, og de voksne bliver og snakker. Vil du hellere give børnene en bamse eller noget legetøj, er det helt klart også en mulighed, men husk på, at det ikke behøver være dyrt.