Naturoplevelser

Er gavens modtager natur interesseret, eller synes du modtageren skal blive det? Vi har samlet en masse forskellige naturoplevelser, så du nemt kan finde den helt rigtige oplevelse. 

Side 1 af 1

Idéer til unikke naturoplevelser

Om man mangler en idé til en gave, eller om man prøver at finde på en aktivitet med sine venner eller familie, er unikke naturoplevelser altid en god idé. Gode oplevelser kan man ikke få for mange af, og oplevelser i naturen er en god måde at komme ud og se landet på samtidig med, at man får rørt sig lidt. Go High klatring, glamping, mountainbikeophold, østerssafari eller smagsoplevelser på Mols er alle eksempler på unikke naturoplevelser, som næsten enhver vil sætte pris på. I artiklen beskrives de forskellige naturoplevelser lidt nærmere. 

Oplev Go High klatring ved Kragerup Gods

Hvis man er typen, der elsker vilde oplevelser og adrenalinsus, eller hvis man skal give en oplevelse til en, der har det sådan, har Kragerup Gods en oplagt mulighed. Her kan man nemlig komme helt op i trætoppene og klatre, svæve og klare forskellige forhindringer. De har nemlig bygget en cirka seks kilometer lang klatrebane med udsigt ud over smuk natur og Storebæltsbroen. Derudover er der i alt 36 svævebaner, der alt udgør cirka 3500 meter, hvoraf den længste af dem er 408 meter. Der er desuden diverse forhindringer og klatrebaner i forskellige sværhedsgrader, så man selv kan vurdere, hvilket niveau der passer bedst til en. Det er altså både en aktivitet for dem, der elsker et godt adrenalin-kick, men også til dem der sætter pris på den smukke natur og gode udsigter. 

 

Skift camping ud med glamping

Campingferier er noget stort set alle familier har prøvet før eller siden, og det er bestemt en hyggelig måde at være sammen med familien på. Hvis man til gengæld gerne vil på ferie eller weekendophold med sin kæreste, hvor man gerne vil have lidt mere romantiske rammer, men ikke vil gå på kompromis med hverken naturen eller hyggen ved en campingferie, er glamping løsningen. Glamping er nemlig ophold i store, luksuriøse telte, der er oplagt til par. De er indrettet med en seng og andre møbler, hvorfor det er langt mere komfortabelt, end hvad man normalt forbinder med at sove i telt. Desuden ligger mange af teltene med udsigt ud over flotte landskaber.

 

Tag på mountainbikeophold med familien

Til dem der sætter pris på lidt mere fysisk aktivitet og sved på panden, kan et mountainbikeophold for hele familien være en fantastisk oplevelse. Hvis hele familien er øvede mountainbikeryttere, kan man selv medbringe sine egne cykler, men der er også rig mulighed for at leje mountainbikes rundt omkring i landet, hvor der tilbydes mountainbikeophold. Her vil der også være afmærkede mountainbikeruter, så man kan følge gode ruter og spor, i stedet for selv at bruge tid på at finde flotte og sjove ruter. Mountainbiking er både en sjov, hård og adrenalinfyldt oplevelse, men den foregår også ude i naturen, hvor der også er plads og tid til at nyde landskaberne. 

Fang helt friske østers på en østerssafari

Til dem der sætter pris på delikatesser og lækre og friske råvarer, findes der bestemt også oplevelser, der vil passe perfekt. En tur ud til vadehavet ved Vestjylland og give sig i kast med en østerssafari er en oplagt idé. Man bliver vejledt af dygtige naturvejledere, der kan fortælle om vadehavets rige dyreliv. Når tidevandet trækker sig tilbage, kan man så gå på jagt efter østers og andre muslinger. De friske østers kan spises lige med det samme, og man kan selvfølgelig også samle en god portion i en spand, man kan tage med hjem og nyde. Det er både en god oplevelse for dem, der elsker en delikatesse som østers, men også for dem, der bare sætter pris på en dag i flotte naturomgivelser. 

Smag på Mols

Hvis man har svært ved at blive enige i familien eller i vennegruppen om, hvilken slags oplevelse man helst vil prøve, kan en smagsvandring på Mols være vejen frem, da den indeholder lidt af hvert. Her bliver man sejlet fra Aarhus til Mols i en hurtig båd, og tilfredsstiller altså dem der ikke kan få nok af fart. Herefter starter en vandring rundt i Mols’ kendte natur, hvor man bliver guidet af professionelle folk, der kender området og ved hvor, man finder de bedste råvarer. Undervejs er inkluderet en autentisk frokost med lokale og friske madvarer, til dem der elsker den slags.