Dåbsgaver

Du kan med fordel bruge nedenstående filterfunktion og vælge om det er en dreng eller en pige der skal døbes, så du bliver præsenteret for de mest relevante gaveideer. 

Er du blevet inviteret til barnedåb, men har svært ved at finde ud af hvad du kan give i dåbsgave? Vi har samlet vores bedste bud på hvad en god dåbsgave kan være. 

Side 1 af 12

Den helt perfekte barnedåbsgave

Det er altid noget ganske særligt, når venner og familie inviteres til barnedåb. Det kan dog være en stor udfordring for dig som gæst at finde på dåbsgave ideer og dermed finde den helt rigtige barnedåbs gave. Dåbsgaver kan ikke sammenlignes med den traditionelle pengegave til drengen eller det traditionelle sølvkors eller guldhjerte til den lille pige, som man anså som den normale gave før i tiden. Når det kommer til barnedåbs gaver, er der ikke noget korrekt valg. Verdens bedste barnedåbsgave kan være mange ting. I dag er dåbsgaven ikke ikke forudbestemt på baggrund af barnets køn, som den før har været. I dag er det noget mere broget, for her er noget mindeværdige, praktisk eller sjovt til navngivningen eller dåben den helt perfekte gave til dåbsbarnet. 

I vildrede over barnedåbsgaven

Når et barn bliver døbt, er det helt naturligt en kæmpestor begivenhed for den nyligt forstørrede familie og de øvrige, der er tæt på familien. Så snart du har modtaget invitationen til barnedåb, skal du straks i gang med at lede efter en gave til den lille nye dreng eller pige. Jo nærmere du er forældrene, jo mere pres er der på, at du skal finde den helt perfekte dåbsgave. Det er i hvert fald sådan, de fleste tænker. Hvis det er første gang, du er til barnedåb og på egen hånd med at anskaffe den helt rigtige dåbsgave, er det kun naturligt, at du er i vildrede. Ideer til dåbsgaver er svære at komme på for mange. At finde på de gode dåbsgave ideer kræver mange tanker og kan føre til gentagende søgninger med ordene ’gaveide barnedåb’ på internettet. Men vi har fundet på nogle ideer til barnedåbsgave, så du kan garanteres ikke at gå helt galt i byen.

 En bamse der kigger i et fotoalbum, som man kan give i barnedåbsgave

Dåben som en tradition

Ser man på udvalget af gaver til barnedåb, så findes der et utal af dåbsgaver ideer. I dag findes der et meget bredere udvalg af gaver end blot de mindeværdige og personlige dåbsgaver. Det gælder, hvad end det er sjove ting til barnet eller praktiske ting til forældrene. Disse er anderledes dåbsgaver, end hvad man gav før i tiden. Alt fra en barnevogn, gåvogn, duplo, bøger til bestik kan være søde varige gaver at give. Årsagen, til at man er gået væk fra kun at give en mindeværdig og personlig gave til barnedåb, kan skyldes, at hele dåbsceremonien ikke betragtes som noget evigt, men en tradition, som følges af pligt. Men det kan der være store fordele ved for dig som gavegiver.

Barnedåbsgaver kan være svære at finde, og barnedåbsgave ideer er ikke nødvendigvis nemme at hive ud af ærmet. Men heldigvis for dig gør den nye måde at se dåben på det lidt nemmere for dig at finde en acceptabel og velset gave til dåbsbarnet. Som fadder, bror, gudmor, veninde eller anden gavegiver, findes der i dag mange flere gode muligheder for at finde gode dåbsgaver til babyen i form af legetøj, ting til babyen eller det søde smykke, der samtidig også dækker over alle prislejer.


En mor der holder sit barn i hånden, som bærer et rødt armbånd med guld vedhæng i

 En personlig gave til barnedåb

Et smykke, du har valgt med omhu, er en smuk og gode ide til dåbsgave, hvis du ønsker at forære en mere personlig dåbsgave. Gaven holder i mange år, da smykket følger barnet gennem barndomsårene og måske endda resten af livet. Ofte bliver smykket et arvestykke, som derfor går videre i generationer. Men hvad giver du i gave, hvis du allerede har en formodning om, at smykkegaver bliver der nok af? Det fine dåbsgave smykke skal naturligvis passes på, så det holder i mange år. Smykkeskrinet er derfor en populær og traditionel gave. Det vil være en af de mest perfekte dåbsgaver til piger, da skrinet vil pynte børneværelset. For at gøre en dåbsgave pige til en personlig gave til hende kan du med fordel få indgraveret barnets navn, fødsels- eller dåbsdato.

 Inspiration til dåbsgaven

Det kan være, at du ligesom de fleste andre allerhelst vil give en gave, som ikke bare ender i bunken sammen med alt andet. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du har masser af gode ideer til, hvad du så skal give sådan et lille menneske. Det kan virke lidt spøjst, at man bruger så meget tid og energi på at finde den perfekte dåbsgave, når hovedpersonen selv sjældent ved, hvad der egentlig foregår. Trods det fejrer vi med glæde de små og søde babyer gang på gang. Du kan med fordel overveje, at give en gave som den lille vil få glæde af, når han eller hun bliver ældre.  

For at give dig en smule inspiration til en dåbsgave til den nærtforestående barnedåb, får du her et par tips til gaver, der kunne være egnet til en dåbsgave. Når en lille ny kommer til verden, er der rigtig mange ting, der skal styr på. Som tidligere nævnt er gaver med navn blevet utrolig populært at give til barnedåben. Men for at gøre det anderledes kan du i stedet finde en gave med barnets stjernetegn indgraveret.

Der findes et hav af produkter, hvor barnets stjernetegn kan bliver trykt på. Hvad end det er en kop, et smykkeskrin, møbler, et sæt sengetøj, en æske til den første tand eller noget helt andet, så vil det fungere som et evigt minde om den dag, hvor barnet blev født. Det er praktisk talt næsten muligt at få tryk på lige præcis det produkt, du ønsker at forære i dåbsgave. 

 Babytøj i dåbsgave

En stensikker vinder hver eneste gang og igen og igen er tøj. Babytøj til den nyfødte baby er et hit som dåbsgave. Der findes så meget fint børnetøj, hvad enten du er til det farvestrålende eller det mere enkle. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af tøjgaven, kan du ty til økologiske tøjmærker, hvor tøjet er produceret så miljøvenligt som muligt. Tøjet er utrolig lækkert både i materiale og kvalitet. Fordelen er, at det ikke indeholder skadelige kemikalier. Hvem ønsker ikke at holde den lille nye guldklump fra at blive udsat for den slags. Babytøj er en skøn dåbsgave, som helt sikkert vil falde i god jord hos forældrene. Desuden er det din mulighed for at finde på dåbsgaver dreng, nu hvor du måske ikke synes, at et smykke er det mest passende.

 Lækkert babytøj i hvid, som man kan give i barnedåbsgave

Dåbsgaver dreng

Hvis du er så heldig, at din familie er blevet forøget med en lille dreng, og du er blevet inviteret til barnedåb, er du sikkert også begyndt at spekulere på, hvad du mon kan give i dåbsgave til en dreng. En dåbsgave dreng kan være svært at komme på i modsætning til piger. Hvis du gerne vil give en personlig gave, er en ganske god ide et fint fødselsdagstog.

Et fint fødselsdagstog med drengens navn er en god og personlig gave. Toget vil helt sikkert være på hitlisten, hvis du søger online efter barnedåbsgave dreng. Når du køber toget, køber du det sammen med de bogstaver, som udgør drengens navn. Hvert bogstav bliver trukket af en lille vogn, der styres af et lille lokomotiv. Når alle delene sættes sammen, har du det flottest tog. Små drenge elsker tog, så derfor er denne gaveide en stensikker vinder som barnedåbsgave dreng. Det eneste, gaven kræver, er, at du kender til barnets navn. Det er en fordel at være helt sikker på dette, da det kan virke en smule pinligt og ærgerligt at komme med en gave, der indeholder et forkert navn.

 

En hjemmelavet uro, lavet i stof, som man kan give i barnedåbsgave

 
Giv en praktisk og personlig gave

Flaskevarmere, gåstole, badeudstyr, babyseng, løbevogn og en speciel stol at amme i. Udbuddet af babyudstyr, som de nybagte forældre kan vælge imellem, er enormt. De fleste forældre vil nok mene, at de aldrig kan få for meget udstyr, når det handler om udstyr til deres lille ny. Og det er da lige præcis den mulighed, du skal gribe. At få babyudstyr i barnedåbsgave er altid skønt, og du kan finde meget forskelligt og anderledes babyudstyr.

Kategorien babyudstyr dækker over alt fra bløde dåbsgaver til babyen, badeslag, rangler, suttekæder, sutteflasker, klapvogn og uroer. Gaverne giver dig mulighed for at forære en praktisk dåbsgave, men også en personlig dåbsgave. Hvis du har et ønske om at gøre hagesmækken eller suttekæde mere personlig, kan du få broderet barnets navn deri.

Sødt legetøj i mange farver og med forskellige lyde fanger hurtigt det lille barns opmærksomhed. Lyden og farverne vil få barnet til at forsøge at følge lyden og række ud efter den. Desuden kan musik og lyde være med til at berolige det lille barn, og er derfor en rigtig skøn ide til dåbsgave. Små rangler vil være en fantastisk dåbsgave, da de bløde rangler er nemme for de små hænder at holde fat i.

Dåbsgaver med navn

En dåbsgave med navn er en af de gode ideer til barnedåbsgaver, det gælder, hvad end du søger efter dåbsgaver drenge eller dåbsgaver piger. Hvis ikke du lige synes, at en af de mest oplagte dåbsgaver til ham vil være dåbsgaver smykker, så er der mange andre ting, du kan købe og derefter gøre personlige ved at indgravere noget, der er en del af barnets identitet i form af fødselsdato, navn eller dåbsdag.

En af de ting, som også vil gøre sig godt på gavebordet til dåben, er en sparebøsse med navn. Sparebøssen er en meget traditionel dåbsgave og vil pynte på det lille barns værelse i de kommende barndomsår. Der findes et utal af forskellige sparegrise med forskellige mønstre, former og farver. Men dåbsgaver i sølv er altid en sikker viden – uanset om det er dåbsgaver til drenge eller dåbsgaver til hende. Der er blot en enkelt detalje, du skal huske på, når du forærer en sparebøsse i gave. Kom et par småmønter i sparebøssen, inden den overgives, da det siges at bringe lykke. Der findes desuden et hav af forskellige bordflag, tandskrin med mere både med og uden gravering. En dåbsgave med navnegravering er en meget personlig dåbsgave, som med stor sandsynlighed vil følge barnet hele livet.


Hvad kan du som bedsteforældre give i dåbsgave?

Som bedsteforældre til det ny vidunder, stiller du sikkert dig selv spørgsmålet: hvad giver man i dåbsgave? En dåbsgave fra bedsteforældre kan være mange forskellige ting. Hvad og hvor meget, du som bedsteforældre giver for i dåbsgave, er selvfølgelig helt op til traditionen i din familie og afhænger naturligvis også af dit økonomiske råderum.

Hvad, du skal give, er noget nemmere at svare på. Som bedsteforældre vil det være oplagt at give en personlig gave i dåbsgave i form af et godt minde til barnet. Den personlige gave er den typiske dåbsgave fra bedsteforældre. Det gælder, uanset om det er en dåbsgave til dreng eller dåbsgaver pige. Dog ses det også ofte, at en opsparingskonto er en hyppig dåbsgave fra bedsteforældre til barnebarnet. Hvis du ønsker at gøre denne gave mere spændende end et hvidt stykke papir, kan du forære den i en sparebøsse, hvorpå du har fået barnets navn indgraveret. På den måde vil der aldrig herske nogen tvivl om, hvem pengene tilhører.

 

En lyserød sparegris, hvor man kan putte barnets barnedåbs penge i.

Få styr på barnets stjernetegn

Hvis du er i tvivl om barnets stjernetegn, så har du nedenfor er en oversigt over de forskellige perioder for hvert stjernetegn:

 • Vandmanden er født i perioden 21. januar til 18. februar
 • Fisken er født i perioden 19. februar til 20. marts
 • Vædderen er født i perioden 21. marts til 20. april
 • Tyren er født i perioden 21. april til 21. maj
 • Tvillingen er født i perioden 22. maj til 21. juni
 • Krebsen er født i perioden 22. juni til 22. juli
 • Løven er født i perioden 23. juli til 23. august
 • Jomfruen er født i perioden 24. august til 23. september
 • Vægten er født i perioden 24. september til 23. oktober
 • Skorpionen er født i perioden 24. oktober til 22. november
 • Skytten er født i perioden 23. november til 21. december
 • Stenbukken er født i perioden 22. december til 20. januar

Uanset hvad stjernetegnet et indgraveret i eller trykt på, så er en gave med barnets stjernetegn den perfekte dåbsgave.

Dolarsedler som man kan give i barnedåbsgave

Et prisniveau der passer dig

Dåbsgaver behøver ikke nødvendigvis at være dyre. Du kan kan sagtens finde en dåbsgave til både drenge og piger, som ikke koster alverden. Det betyder ikke, at det ikke koster dig mange tanker og tærer på energidepoterne at skulle finde på den helt perfekte dåbsgave. Men i sidste ende betaler det sig.