Sølvbryllupsgaver

 Er du blevet inviteret til sølvbryllup, men ved du simpelthen ikke hvad du skal give parret som har været gift i 25 år og sikkert har alt? 

Vi har samlet vores bedste bud på, hvad en god sølvbryllupsgave kunne være. 

Side 1 af 25

 Find den perfekte gave til sølvbrylluppet 

25 års ægteskab er lang tid, og derfor er det vigtigt at fejre kærligheden. De fleste vælger at invitere til stor fest, og derfor skal du selvfølge finde den helt rigtige sølvbryllupsgave. Det kan både være dine forældre eller bedsteforældre, der kan fejre de mange års ægteskab, men det kan være svært helt præcis at vide hvad man skal give dem i gave. Derfor kommer der her en række gaveideer til sølvbrylluppet. 

Det er tanken der tæller 

Selvom det kan være svært at finde den helt rigtige gave til sølvbryllupsparret, så skal du altid huske på, at det er tanken der tæller og ikke gavens størrelse. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan give til et sølvbryllup. Så hvis du er i tvivl om hvad du skal give og frygter at det ikke bliver den helt rigtige gave, så frygt ej – sølvbryllupsparret vil helt sikkert sætte pris på den gave du giver dem.

 

 

Morgengaven til din partner

Hvis du er så heldig, at kunne fejre 25 års ægteskab med din partner, så skal han eller hun selvfølgelig også have en sølvbryllupsgave. En nyere tradition er, at man som sølvbryllupspar udveksler gaver om morgenen. Det behøver ikke være noget stort, nu når der også skal holdes fest, men bare en lille gave, som et symbol på at du har husket dagen.

Hvis du skal give gaver til din kone, så er smykker altid et sikkert hit. Du kan eksempelvis give hende en flot ring, som kan pynte ved siden af jeres vielsesring, eller et sødt armbånd, som hun kan have på håndledet som nyt minde om jeres ægteskab. Hvis du derimod skal give gave til din mand, så kan et armbånd eller ring også være sagen. Hvis din mand ikke lige er til smykker, så kan du eksempelvis give ham noget udstyr til hans hobby – eventuelt med indgravering af navn.

 

Personlige gaver er et hit 

Når der skal gives en sølvbryllupsgave og han ikke ønsker at give det sædvanlige, så kan en personlig gave være et hit. Det er selvfølgelig nemmest, at give en personlig gave til et sølvbryllupspar, som er tæt på dig. Så hvis du ønsker at give dine forældre eller bedsteforældre en helt unik gave, som de virkelig vil sætte pris på, så er en personlig gave løsningen. En personliggave kunne eksempelvis være et billedalbum, som indrammer de sidste 25 års ægteskab. Det kan også være et billede af eksempelvis alle børn og børnebørn, som de kan pynte hjemmet med. En sidste ide til en personlig gave kunne være en skulptur eller lignende, som symboliserer sølvbryllupsparret.

Gaveæsker til sølvbryllupsparret 

Hvis du ikke kender sølvbryllupsparret godt nok til at kunne give en personlig gave, men stadig gerne vil have en flot have med til parret, så kan en gaveæske være en mulighed. Gaveæsker er nemlig noget som parret kan nyde sammen. En god ide til hvad en gaveæske til et sølvbryllup kan indeholde er eksempelvis, kaffe te og øl. Gaveæskerne kan desuden laves i en flot indpakning, så det rigtig ser ud af noget. Hvis du ikke helt kan beslutte dig for hvad der skal være i gaveæsken, så kan du finde gaveæsker, hvor der er lidt af hvert i. 

 

 Oplevelsesgaver til sølvbryllupsparret  

Hvis du gerne vil give en lidt større gave til eksempelvis dine forældre eller bedsteforældre, så kan en oplevelsesgave være en ide til den helt rigtige sølvbryllupsgave. En oplevelsesgave giver nemlig minder for livet, som parret kan dele med hinanden. Et eksempel på en god oplevelsesgave kan være et kroophold med mad og drikke, som sølvbryllupsparret helt sikkert vil sætte pris på. En anden mulighed kunne være et wellness ophold, hvor parret kan få lov til at slappe helt af. 

Hvis man har råd eller lyst til det, så kan man også give sølvbryllupsparret en rejse - enten alene eller med hele familien. Det kan være den helt rigtige gave for det eventyrlystne par. Hvis man synes det er for meget med en hel rejse, så laver mange rejseselskaber også gavekort til rejser.  I så fald er en tur ud i verden noget mange vil sætte pris på.

 

Kulturelle gaver til sølvbryllupsparret  

Hvis du gerne vil give en oplevelsesgave, men det ikke skal være en rejse, et ophold eller en middag, så kan en kulturel sølvbryllupsgave være en god ide.  Den kulturelle sølvbryllupsgave er for dem, der godt kan lide at nyde hinandens selvskab i forbindelse med kulturelle aktiviteter. Et par eksempler på den helt rigtige kulturelle gave kunne eksempelvis være billetter til teater, vinsmagning eller årskort til et museum eller lignende.

 

Kreative pengegaver til sølvbryllupsparret  

Hvis du gerne vil give en gave, men ikke ønsker at give en personliggave, en oplevelse eller en rejse, så kan du give penge i gave. Men hvis ud synes det er kedeligt, at give penge i en konvolut, så kan du lave lidt sjov ud af pengegaven. Du kan eksempelvis lave et pengetræ, hvor du enten kan hænge mønter på eller pengesedler, som er formet som små sommerfugle. Hvis du vil være endnu mere kreativ, så kan du eksempelvis forme et motiv ud af penge. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan lave med din pengegave. 

Seks gode råd til køb af sølvbryllupsgave

Selv med en gaveguide kan det være lidt svært, at holde styr på det hele, når man gerne vil give den perfekte gave. Derfor er der her samlet syv gode råd til køb af sølvbryllupsgave.

  • Først og fremmest skal du huske, at det er tanken der tæller og ikke gaven.
  • Hvis du selv har sølvbryllup, så kan en morgengave til din partner være en ide.
  • Hvis dine forældre eller bedsteforældre har sølvbryllup, så kan en personlig gave være den helt rigtige gave.
  • Hvis du ønsker at give noget mere formelt, så kan en gaveæske være en ide.
  • Oplevelser, kulturelle oplevelser og rejser er altid et sikkert hit hos sølvbryllupspar  
  • Hvis du derimod gerne vil give gaver, så kan du være kreativ med måden du giver pengene på, så det ikke bare bliver en kedelig konvolut.