Jubilæumsgaver

Har en af dine nærmeste snart jubilæum? Det kan være svært, at finde på en god gave til en jubilar. 

Derfor har vi samlet vores bedste gaveidéer til, hvad en god jubilæumsgave kan være. 

Side 1 af 45


Jubilæumsgave

25 års jubilæum er en stor ting når det kommer til dagens Danmark. Det er ikke tit, at man ser en person arbejde på den samme arbejdsplads i 25 år, og derfor er det også tit noget helt særligt. Personen, som har arbejdet det samme sted i 25 år, er ofte også en, som har stor viden inden for det pågældende firma, og det er derfor også ofte en person, som de fleste medarbejdere på et tidspunkt har snakket med. Sådanne jubilarer er tit folk med en stor viden om det de har med at gøre, hvilket er en stor kvalitet for virksomheden. De kan tit også være gode til at hjælpe nye medarbejdere på plads, da de om nogen kender til arbejdspladsens og dens facetter, samt det som en ny medarbejder skal lære. Når nogen har været på den samme arbejdsplads i 25 år, bør det derfor fejres.

 Det kræver noget særligt at være det samme sted i 25 år

Det kræver nemlig noget helt særligt at blive samme sted i 25 år. Det er som regel ikke noget man kommer sovende til, og i takt med at man er længere og længere et sted, des mere ansvar får man ofte. Personer som har arbejdet samme sted i 25 år, har dermed også en utrolig dyb indsigt i virksomheden og kan være med til at gennemskue selv de sværeste problemstillinger, da de muligvis har prøvet noget lignende før. Sådanne personer er guld værd for arbejdspladser, og derfor fortjener de også en belønning og en gave, så de runder de 25 år.

En der arbejder på en bærbar computer, som snart har jubilæum


Gave til jubilar fra virksomhed

Langt de fleste virksomheder vælger derfor at give en gave til de medarbejdere, som har været hos virksomheden i 25 år. Som virksomhed, kan det ofte være svært at finde ud af hvilken en gave man skal give. Hos nogle virksomheder ses det, at man giver en standard gave. Det vil sige, at alle der får 25 års jubilæum bliver tildelt den samme gave. Hvis man beslutter sig for denne løsning, er det derfor vigtigt, at man finder en forholdsvis neutral gave, som kan glæde både mænd og kvinder. Men hvilken gave gør lige det?

For kan en jubilæumsgave til en mand også være en god jubilæumsgave til en kvinde? Svaret er, at det faktisk godt kan lade sig gøre, men at det blot kræver lidt undersøgelse på markedet. En god ide er, at holde genstanden både i neutrale farver og i et neutralt design, så det kan passe ind i de fleste hjem.

Hvis der derimod er tale om en mindre virksomhed, ses det ofte at de kostumiere gaven, så den passer til den enkelte person. Herved kan man vælge noget langt mere personligt, og dermed vælge nogle mandligt eller kvindeligt alt efter hvem det er, som har 25 års jubilæum. Men at skulle vælge noget personligt, kan også være en udfordring. Det kan være svært at finde ud af, hvilken stil jubilaren har hjemme i sin bolig eller om han/hun kan lide den restaurant, som virksomheden måske vil give et gavekort til. Det kan derfor være en god ide at spidse ørerne ekstra op til at man skal give en gave, så man muligvis kan blive bevidst om hvilke ting jubilaren godt kan lide.  

 

En flok mennesker der er samlet for at holde jubilæumsfest


Jubilæumsgave fra familie

Som familie vil det som oftest være lidt lettere at finde frem til den perfekte gave. Familien kender jubilaren bedre og ved derfor hvad han/hun kan lide. Men selvom man har denne indsigt langt mere end virksomheden, kan der stadig vækkes en tvivl om hvad familien vil give jubilaren. For hvad giver man til personen der har alt? Eller hvad giver man til personen som er yderst kræsen? Dette kan være spørgsmål, som kan fylde meget, når man skal finde en gave, og dermed kan gaveindkøbet blive til et større problem end det egentlig burde være.


Glæden ved at få en gave

Noget vigtigt som man skal huske på, når man bliver usikker over at købe en gave er, at det er glæden ved at få en gave generelt, som mindst gør en lige så glad som indholdet. Jubilaren vil med sikkerhed blive glad uanset hvilken gave du kommer med, da han/hun ved, at det er en gave du har brugt tid på at finde, og det er en gave, som du har tænkt at jubilaren vil blive glad for. Derfor skal man ofte ikke være så hård ved sig selv, når det kommer til gaveindkøbet. I stedet bør man stå ved sin beslutning og glæde sig over, at man selv føler, at man har fundet noget der falder i jubilarens smag.

 

En flot gave i en flot indpakning, som man kan give til et jubilæum

Det er kun fantasien som sætter grænsen

Det er kun fantasien som sætter grænserne for, hvad du kan give jubilaren i gave. Det kan både være materielle ting som det kan være oplevelser. Er jubilaren vild med mad, kan det være, at det skal være et gavekort til han/hun foretrukne restaurant eller er jubilaren vild med biler, kan det være at gaven skal være en køretur i en Ferrari. Der er ingen grænser for hvad en god gave er, og der er intet ideal for hvad en jubilæumsgave bør være. Det er noget du helt selv bestemmer samtidig med at du har jubilaren med i dine overvejelser.