Alternate Text
Tilbage

8. august. 2019

Gaveønsker - Hvad skal jeg ønske mig?


Vi kender alle situationen: Hvad skal jeg ønske mig i gave? Det gælder både fødselsdagsønsker, julegaveønsker, studenterønsker, konfirmationsønsker og alle andre anledninger til gaver. Det kan sommetider være svært at komme med nok gaveønsker, som ikke blot er penge eller gavekort. Samtidig ændrer vi os hele tiden, så det vi ønskede os for et halvt år siden, ønsker vi os måske ikke længere. Enten fordi vi har mistet interessen, eller måske fordi vi blev utålmodige og købte det selv. Det kan også være, du bare har alt, hvad du har brug for. Der findes dog ingen dårlige eller gode gaveønsker, da vi alle er forskellige og ønsker os forskellige ting. Det kan også være du står og mangler inspiration til den helt perfekte gaveidé til en, du holder af? I dag handler gaver nemlig ikke kun om det materielle i at få en gave, men gaverne skal også gerne være personlige. Der skal være en tanke bag. Hvad der er den bedste gave at give afhænger af, hvem der modtager gaven. Uanset formålet med gaven er der her en række idéer og forslag til gaveønsker og gaveidéer til både mænd, kvinder og forskellige anledninger, så du blandt andet kan finde inspiration til din ønskeliste. 

Gaveønsker til mænd

Som mand kan man ofte være i tvivl om, hvad man skal ønske sig. Og hvad skal man give manden, der har alt? Et godt sted at starte er oplevelser, for gode oplevelser med et adrenalinkick er ofte et hit blandt mænd. Du kan ønske dig en tur i en ferrari, dykkertur eller noget endnu vildere, som faldskærmsudspring. Gode oplevelser kan skabe minder for livet, og du kan finde oplevelser til enhver smag. Går du op i madlavning, kan du ønske dig et madlavningskursus, eller måske er du mere til en hyggelig ølsmagning. Du kan også ønske dig en god vin, specialøl eller en særlig whiskey eller rom i gave. Her er det en god idé at fortælle, hvad du er til, så du er sikker på at få noget, du kan lide. Du kan også lade giveren bestemme og prøve noget nyt og spændende. 

 

Brug dine hobbyer som gaveønske

Er du mere til teknik og gadgets, kan du ønske dig nogle nye højtalere med god lyd eller måske en drone med kamera, så du kan se tingene oppefra. Der er også billigere gaveønsker, såsom et løbearmbånd til mobilen eller en særlig pung til dine kreditkort, hvor de hurtigt kan skubbes op. Det kan også være, du står og mangler nyt grej til grillen eller måske til bilen. 

Har du en bestemt hobby, er det også oplagt at ønske dig ting relateret til den interesse. Er du vild med CSGO eller Fortnite, kan du for eksempel ønske dig en ny større skærm med højere opløsning, en mere behagelig stol eller høretelefoner med bedre lyd og mikrofon. Hvis du godt kan lide at træne, kan du ønske dig et løbeur eller måske et par nye løbesko. Træningsudstyr, såsom vægte og, hvis du har plads til det, et løbebånd kunne også være en idé, hvis du gerne vil spare fitness-abonnementet og træne hjemme i de vante rammer.

 

Gaveønsker til manden, der har alt

Et gaveønske, du altid kan bruge, er sko og tøj. Det kan være alt fra en ny t-shirt eller skjorte til det helt klassiske: Flere underbukser. Måske mangler du accessories til at pifte dit outfit lidt op. Et flot ur eller et nyt slips er små uundværlige accessories til mænd. 

Til slut er der også de mere personlige gaver, som manchetter med initialer eller en indgraveret kniv eller slipsenål. De personlige gaver er ofte dem, der betyder mest og dem, der vil blive husket. Samtidig er det en unik gave, som der ikke findes andre af i verden, da den er lavet til netop dig.

Gaveønsker til kvinder

Som kvinde kan man aldrig gå ned på tøj og sko, og derfor er det altid et sikkert gaveønske. Det kan være du snart skal ud og rejse, og mangler en ny bikini. Eller måske er vinterjakken godt slidt op og trænger til at blive udskiftet. En kvinde kan aldrig have for mange sko, om det så er til hverdagsbrug eller fest. Du har sikkert din helt egen stil, så det er en god idé, at komme med konkrete tøj- og skoønsker eller dele dine yndlingsmærker. 

Produkter til badeværelseshylden er også en klassiker. Du kan ønske dig en ny dejlig parfume, nyt make-up fra dit yndlingsmærke eller måske gode hudpleje- eller hårprodukter. Husk på at fortælle venner og familie, hvis du har særlige allergier, som der skal tages hensyn til, så du ikke risikere en allergisk reaktion.

“Diamonds are a girls best friend”, som man siger. Et par smukke øreringe eller en flot halskæde er også oplagte gaveønsker, hvis du ofte går med smykker. Du kan både ønske dig smykker til hverdags- og festbrug, eller du kan ønske dig smykker med en personlig indgravering. Af andre personlige gaveønsker er der også en nøglering med navn eller fotogaver, som er minder for livet.

Kom ud af huset eller ønsk dig ting til hjemmet

Oplevelser er også et godt gaveønske til kvinder. Måske kunne du bruge en skøn middag for to på en lækkert sushi-restaurant, eller hvis I er oppe i de højere prisklasser, så en flerstjernet restaurant. Er du til adventure og adrenalin, kan du eksempelvis prøve frit fald eller en tur i luftballon. Hvis du trænger til at koble af fra en stresset hverdag, vil et wellnessophold også være et rigtig godt gaveønske, som du kan nyde godt af. 

Ting til hjemmet er måske det perfekte gaveønske for dig. Det kan være du mangler nyt køkkenudstyr eller flere tallerkener til dit stel. En vase eller lidt nipsting til stuen kunne også være gode gaveønsker, som ikke behøver være i den høje prisklasse. Hvis du har en bestemt indretningsstil i hjemmet, såsom nordisk eller asiatisk inspireret, er det en god idé, at komme med nogle lidt mere konkrete ønsker.

 

Gaveønsker til studenten

Som kommende student kan du snart fejre flere års hårdt slid, og hvilken anden måde at fejre det på end fest og gaver. Men du tænker måske: “Hvad skal jeg ønske mig i studentergave?”. I dag laver mange firmaer specielle gaver i anledningen af, at man bliver student. Det kan være forskellige nipsting med studenterhue på og indgraverede eller på anden måde personliggjorte genstande. 

 

Julen er hjerternes fest - Og gavernes

Nisser, sne, familie og hygge er indbegrebet af julen. Det handler om at samles hjemme i vante rammer, og koble helt af og nyde sine nærmestes selskab. Selvom julegaverne ikke er det essentielle ved julen, så vil en jul uden gaver alligevel føles lidt speciel, men hvad kan man ønske sig i julegave? Selvom julen er en årlig tilbagevendende højtid, kan det komme bag på folk, hvor meget man skal nå, og man glemmer helt sig selv. At lave sin egen ønskeliste kan hurtig blive en forglemmelse. Det er de færreste, der ønsker sig penge i julegave, så det er vigtigt med en lang ønskeseddel. Ovenstående inspiration til gaveønsker for mænd og kvinder er naturligvis også gældende til jul.

Foruden hjemmestrikkede strømper eller en varm trøje, kan du både ønske dig hyggelige og personlige julegaver eller de mere praktiske. Er du forælder, kan du ønske dig et familiebillede af dine børn, og hvis du har små børn, er kreative hjemmelavede gaver altid en sikker vinder, som måske ikke koster millioner, men de kan have en høj affektionsværdi. Samtidig kan dine børn have en sjov og hyggeligt tid, imens de laver gaverne til dig, som kan være med til at udvikle deres kreativitet. 

Hvis du synes, julen bliver lidt for materialistisk, kan du også ønske dig velgørende gaver, såsom en ged, et fadderskab til et lille barn fra et u-land eller på anden måde støtte en god sag. Sådanne typer af gaver kan købes gennem velgørende organisationer, og de kan være med til at sætte hele julen lidt i perspektiv. 

Flytte hjemmefra eller ud og se verden

Mange studenter vælger efter deres ungdomsuddannelse at tage et eller flere sabbatår, hvor de kan arbejde og rejse, imens de spekulerer over, hvad de vil i livet. Et godt gaveønske til studenten kan derfor være rejsegavekort, som et økonomisk bidrag til rejsen. Hvis du allerede ved, at du for eksempel skal på backpackertur i Asien, kan du ønske dig en masse praktisk ting, der er nødvendige på rejsen. Det kan blandt andet være vandrestøvler, rygsæk, liggeunderlag eller et godt kamera til at dokumentere rejsen med. 

Andre har måske valgt at flytte hjemmefra, og det i sig selv er ikke kun et skift i ens hverdag, men det er også en stor økonomisk udgift. Bliver du student og skal du læse videre i en anden by, kan du ønske dig “flytte hjemmefra”-ting, såsom gryder, pander, glas, stel og diverse andet køkkenudstyr, ligesom du kan ønske dig møbler og andre småting til indretningen af din nye lejlighed.

Der er intet rigtigt eller forkert

Når det kommer til gaveønsker, er der intet rigtigt eller forkert. Da vi alle er forskellige, både i personlighed og interesser, har vi også forskellige ønsker. Det gælder derfor op om at finde ud af, hvilke ting netop du går og mangler, og ikke hvad andre ønsker sig, eller hvad man plejer at få. Det vigtigste er, at du bliver glad for gaven og får gavn af den. Du kan ønske dig lige, hvad du vil. Det eneste der begrænser dig, er giverens økonomi, men man kan heldigvis altid slå sig sammen og være flere om gaven. Gaver er med til at skabe glæde for både giver og modtager, hos både unge og gamle.