Alternate Text
Tilbage

8. august. 2019

Gaver til teenageren


 Ja hvad ønsker de unge mennesker sig i dag? Det er et spørgsmål, du helt sikkert har stillet dig selv, når gaven til konfirmanden eller studenten skal findes - og så er der alle fødselsdagene derimellem. I en tid hvor gaverne kun bliver større og større, kan det være svært at tænke ud over playstation og ny computer. Men der findes heldigvis massere af gode gaveidéer i alle budgetklasser, og som passer til teenagere i alle aldre. Vi har herunder samlet et udpluk af dem, og giver dig inspiration til at finde den perfekte gave til fødselaren, konfirmanden, studenten eller et andet ungt menneske, som du står og skal bruge en gave til. 

Teenagere elsker gadgets

Det er nok ikke gået forbi nogens næse, at de unge i dag er indehavere af alt fra smartphones til computere. Det betyder også, at de ofte går op i at have det helt rigtige udstyr og gerne så småt og kompakt som muligt, så det kan bæres med rundt i lommen, uanset hvor de hænger ud. Her kan du overveje, hvis budgettet rækker til det, at gå efter små tablets og ure der kan synkroniseres med både telefon og computer, så alt er forbundet og den unge derfor altid har sine ejendele og vigtige informationer med rundt. Et digitalur eller anden form for sportsur er også i høj kurs hos mange unge, da de fleste ure i dag er indbygget med mange forskellige funktioner, der kan tracke dine forskellige data. Smart. Noget der også er en uundværlig del af hverdagen for de fleste teenagere, er musik. Hvad end de er på farten, derhjemme, i skolen eller sammen med vennerne, så bliver der lyttet til de nyeste toner. Overvej om den unge gavemodtager måske mangler et par lækre høretelefoner? Der findes jo både dem, der er gode til sport, til gaming og til hverdagsbrug - det er nærmest en hel videnskab. Et andet stykke tilbehør til mobilen eller tabletten, kunne være en holder, der gør det mere bekvemt at skulle sidde og se på skærmen, end selv at skulle holde ved den. Og nu vi er ved det billedlige, så er et kamera og dertilhørende udstyr også en kategori, mange unge i dag går op i, for at kunne fremskaffe de bedst mulige billeder af den højeste kvalitet. Teknologi er generelt noget der optager de unge, og hvad er federe, end når robotteknologi kan gøre arbejdet for én? Således kunne en fjernstyret drone, der nærmest er blevet hvermandseje, måske være en mulighed. Med en drone kan den unge både fordrive mange timer med leg, hvor der styres og flyves, samtidig med at vedkommende aktiveres og får stimuleret sine finmotoriske evner.

 

Til den modne teenager

Selvom begrebet ‘teenagealderen’ kun spænder over syv år, så er der en verden til forskel på, om du er 13 eller 19 år. Så snart du rammer de 16 og 18, er der nogle grænser til voksenlivet, der automatisk nedbrydes. Du får eksempelvis mulighed for at drikke alkohol og tage kørekort. De fleste unge udnytter den første af mulighederne til at bruge sine ungdomsår på at gå til fester og i byen, hvor de kan hygge sig med vennerne uden at skulle bekymre sig om alt for meget. Du kan imødekomme denne interesse og derved give en gave efter teenagerens hjerte ved at forære vedkommende deres yndlingsalkohol - eller måske nogle sjove og fine drikkeglas, som de kan servere i til deres næste fest.   

Det er også i slutningen af teenageperioden, at mange begynder at overveje at flyve fra reden. Det er derfor oplagt at gå på jagt efter flytte-hjemme-fra-ting til den modne teenager, der måske er ved at være færdig med sin ungdomsuddannelse og står på tærsklen til voksenlivet. Her kan du både gå efter ting til køkkenet, måske en kogebog eller andre madlavningsremedier, til stuen eller kontoret, hvor nips altid pynter; billedrammer, tæpper, puder, lyskæder eller en fin plakat. Eller gå efter småmøbler, praktiske løsninger, en fin lampe eller noget helt fjerde. 

Jo ældre man bliver, jo mere kvalitetsbevidst har mange det også med at blive. Den modne teenager drømmer måske om et helt bestemt møbel til værelset eller en designklassiker, der kan følge vedkommende mange år ind i voksenlivet. Sidst men ikke mindst er der jo den klassiske pengegave, hvor du har mulighed for at give for præcis det beløb, der passer ind i dit budget. Samtidig er det en god måde at give et bidrag til nogle af de store udgifter og ønsker, som den unge sikkert står over for: Et kørekort, en jordomrejse, måske endda en lejlighed. 

 

Gaveidéer til teenagepiger

Hvad giver du til den unge kvinde, som altid ved præcis, hvad hun vil have og altid er med på den nyeste mode? Et gavekort er det simple svar. Hun vil helt sikkert sætte pris på selv at kunne gå ud og vælge lige præcis det stykke tøj hun allerhelst vil have eller gå på jagt i en beauty- og skønhedsbutik efter den helt rigtige foundation. Men måske der også er nogle lidt større og konkrete ting, hun har snakket om længe: Den der helt vildt fede taske fra et bestemt mærke - eller de nyeste sneaks, som alle bloggerne går rundt med. Generelt er accessories et must for de fleste unge piger. Alt fra smykker til huer og tørklæder er ofte noget, der står højt på teenagepigers ønskeseddel. Med et smykke har du endda muligheden for at være ekstra personlig og vælge noget helt unikt. Skønhed og mode er endnu en kategori du kan tage udgangspunkt i, når den helt rigtige gave skal findes. Giv for eksempel et abonnement til hendes yndlingsmodemagasin eller gå efter plejeprodukter, hvor du i de fleste beautyuniverser finder gaveæsker, der indeholder både parfume og cremer. Nips til værelset og opbevaring til makeup og smykker er endnu en ting, der kan nævnes som essentielt for den unge kvinde, der gerne vil tage sig godt ud og have styr på sine ting. Gaven kunne også bestå i et makeupkursus eller dansetimer, hvor hun kan lære henholdsvis nogle gode tips og tricks og nogle fede koreografier til nutidens rytmer. Er hun generelt sportsinteresseret, er det selvfølgelig vigtigt med det rette træningstøj - og her står de fleste piger næsten altid og mangler en eller anden ny top, et par nye tights eller sko. Når veninderne kommer på besøg, står den sikkert ofte på hygge og sladder. Og hvad er bedre end at gøre det over en god kop te? Der findes et væld af te- og delikatesseforretninger, der sælger unikke teer af god kvalitet. Eller du kan give hende en tur ud at spise på en lækker restaurant eller et gavekort til brunch med veninderne. Teenagedrenge ønsker sig…

Ting til deres spillekonsoller og nyt træningsudstyr. Men selvfølgelig også mange andre ting. Men vi kommer ikke uden om, at mange unge fyre i dag bruger meget tid foran computerskærmen - enten alene eller sammen med vennerne. Og så er det altså vigtigt at have de helt rigtige høretelefoner, en komfortabel kontorstol og en god mus, så der kan spilles så optimalt som muligt. Et nyt spil til playstationen vil helt sikkert også vække glæde og begejstring hos teenagedrengen, der er glad for at spille. Generelt er det en god idé at tage udgangspunkt i den unges fritidsinteresse. Er han for eksempel glad for løb, cykling eller badminton, er det en oplagt mulighed for at give noget nyt træningsudstyr eller et sportsur, der kan tracke alle hans tider og rekorder. Måske er han glad for musik og har længe snakket om muligheden for en musikalsk karriere… I så fald vil du helt sikkert få stjernestatus, hvis du kommer med en guitar under armen eller et andet sejt instrument. Apropos stjerner så er de fleste drenge i denne alder ofte fan af et helt bestemt hold inden for sportens verden. Og her kan du udnytte, at der findes utrolig meget merchandise inden for feltet: Fanplakater, trøjer og caps. Det eneste der vil kunne slå en fodboldtrøje med yndlingsholdet, er et par billetter til en kamp med netop det hold. Mode er efterhånden også noget teenagedrenge går mindst lige så meget op i som piger på deres egen alder, og derfor kan du overveje at gå efter en fed hoodie eller de nyeste sneaks, der helt sikkert vil falde i god jord, så længe det er det rigtige mærke.  

Oplevelser er fedt!

Uanset om du er dreng eller pige, 13 eller 19 år gammel, er der én ting, der er sikkert: Unge mennesker elsker at komme ud og lave ting - og helst i selskab med andre. Her er din oplagte mulighed for som gavegiver at gå efter en oplevelsesgave, I kan dele sammen. Koncerter er altid et hit, så måske I deler en fællesinteresse for et band? Ellers har du sikkert hørt den unge snakke om en bestemt kunstner, som du kan give et par billetter til, og hvor vedkommende så har mulighed for at tage en ven eller veninde med. Noget de fleste teenagere også vil sætte pris på, er et par biografbilletter. Gå efter en løsning hvor gaven også inkluderer en gufbillet, så blodsukkeret er sikret under hele filmen. Er gavemodtageren den aktive type, der kan lide fart over feltet og adrenalin i blodet, kan du overveje at give en tur i et paintballcenter, en dag på en gocartbane eller en opklarende rejse i et såkaldt escaperoom. En anden fed oplevelse i denne kategori kunne være at prøve virtual reality. Du kan også gå all in på den eventyrlystne gave og forære et prøvedyk eller en ballonflyvning. Flere steder i landet har I også mulighed for at prøve en helikoptertur. Hvis den unge godt kan lide at lave mad, er det jo også oplagt at give en madlavningskursus, der tilbydes i alle afskygninger og med mange forskellige temaer.